Gemeente Almelo

Busstation Almelo gereed

Op 26 augustus wordt het nieuwe busstation achter het stationsgebouw in het centrum van Almelo in gebruik genomen. Het nieuwe busstation maakt deel uit van het knooppunt Almelo-Centraal, het belangrijkste overstapknooppunt van Noordwest Twente. Belangrijke verbeteringen aan het nieuwe busstation zijn: de informatie-voorziening voor de reizigers, het verblijfsklimaat en de kortere loopafstanden naar de treinen.

Reizigers krijgen op het nieuwe busstation via de dynamische displays de meest actuele reizigersinformatie. Voorlopig geven de displays alleen de dienstregelingen van de bussen weer. Aan het eind van het jaar als het hele stationsplein gereed is, zullen de displays naast de dienstregelingen ook vertragingen en andere relevante informatie weergeven. Het informatiesysteem van het busstation wordt in de toekomst gekoppeld aan de reizigersinformatie van de NS zodat een nog completere informatievoorziening voor reizigers ontstaat. Ook wordt het dan mogelijk dat bussen op vertraagde treinen wachten.

Het nieuwe busstation is compacter ingericht, de kleine beschutte ruimte draagt bij aan een beter verblijfsklimaat voor wachtende reizigers. Door de verplaatsing van het busstation naar de achterzijde van het stationsgebouw, is de loopafstand naar de treinen kleiner geworden.

Aan het eind van het jaar als het nieuwe stationsplein gereed is, volgt ook de officiële opening.