ANBO

Nieuw: Leesgroepen voor 50-plussers in Brabant

Tilburg, 26 augustus 2002

Lezen is een genoegen en daarover praten met anderen verdubbelt het plezier. Om die reden introduceert de ANBO leesgroepen in de provincie Noord-Brabant. GeĂŻnteresseerde deelnemers starten op 1 oktober in het FAXX-gebouw te Tilburg met 'ANBO gaat Literair', een ontmoetingsdag met workshops, sprekers en informatie. Niet alleen fanatieke lezers, maar ook 50-plussers die anders niet zo snel aan lezen toekomen kunnen zich aanmelden.

Eigentijds
Veel mensen kunnen zich geen groter genot voorstellen, dan zich met een goed boek te nestelen in een rustig hoekje van hun huis. Maar als het boek uit is, wil je daar ook wel eens met anderen over praten. Reden voor de ANBO, de bond voor 50-plussers om leesgroepen te starten van zes tot acht personen, die vijf keer per jaar een titel te lezen krijgen aangeboden. Het gaat daarbij om eigentijdse Nederlandse literatuur, die goed toegankelijk is voor een breed publiek. De leesgroepen krijgen bij ieder boek dat zij gaan lezen en bespreken, informatie over het boek en de auteur, vragen en gespreksthema's aangereikt. Het boek kan men vervolgens zelf aanschaffen of lenen in een openbare bibliotheek.

Aanmelden
De kosten voor deelname aan een leesgroep van de ANBO bedraagt 24 euro per jaar. Daarvoor kunt u deelnemen aan de ontmoetingsdag 'ANBO gaat literair' op 1 oktober aanstaande, krijgt u vijf keer per jaar informatie over een nieuwe titel, en de mogelijkheid om deel te nemen aan bijeenkomsten waarin boeken en schrijvers centraal staan. De leesgroepen zijn bedoeld voor ANBO-leden en voor iedereen die lid wil worden. Wie zich nu als lid van de ANBO aanmeldt betaalt voor 2002 geen contributie. Voor meer informatie of een informatiepakket over de leesgroepen kunt u contact opnemen met Letty van der Horst, ANBO-Brabant, telefoon (013) 580 22 96.