Korps: Friesland, plaats: Fryslân 26-08-2002
Politieberichten van 25/8 (13.00 uur) t/m 26/8 (07.00 uur)

Schettens: aanrijding met lichtgewonde
Zondag omstreeks 09.55 uur reed een 82-jarige inwoonster van Haren Gn met haar personenauto over de Rijksweg A7. Zij was tijdens het rijden even bezig met de radio en lette daarbij niet op de weg. Zij kwam met de wielen in de berm terecht, verloor de macht over het stuur en kwam in de sloot naast de weg tot stilstand. De bestuurster werd door de brandweer uit de auto gehaald. De vrouw werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek en kon na behandeling naar huis. De auto werd totaal vernield.

Haule: aanrijding met lichtgewonde
Zondag omstreeks 13.45 uur vond op de Tonckesweg een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bestelauto. De bestuurder van de personenauto, een 38-jarige inwoner van Oosterwolde wilde rechtsaf de Scheidingsreed oprijden. Terwijl hij afremde, werd hij van achteren aangereden door een bestelauto, die bestuurd werd door een 32-jarige inwoner van Appelscha. Deze bestuurder zag te laat dat de voor hem rijdende auto afremde. De inwoner van Oosterwolde klaagde over nekpijn en werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. De beide autos werden zwaar beschadigd en moesten worden weggesleept.

Joure: snelheid
Zondag omstreeks 14.45 uur werd op de Rijksweg A7 een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 42-jarige inwoner van Harlingen, reed met een snelheid van 186 kilometer per uur, terwijl 120 was toegestaan. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Sint Jacobiparochie: aanrijding lichtgewonde
Zondag omstreeks 15.25 uur vond op de Zeedijk een eenzijdig ongeval plaats. Een fietsster, een 31-jarige inwoonster van Leeuwarden, wilde met haar fiets vanaf de Zeedijk naar beneden rijden. Zij kreeg teveel snelheid en botste op een wildrooster in de weg, waardoor haar handremmen afbraken. De vrouw kwam ten val en werd met nekpijn en schaafwonden overgebracht naar het MCL-Zuid.

Leeuwarden: onder invloed
Zondag omstreeks 16.55 uur werd op de Tjotterstraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 24-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 465 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 4 uren.

Warten: onder invloed
Zondag omstreeks 17.45 uur werd op de Hoofdstraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 51-jarige inwoner van Wirdum, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 510 ug/l. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 5 uren.

Leeuwarden: vrouw dood aangetroffen
Zondag omstreeks 18.55 uur werd in een woning aan de Pieter Stuyvesantweg het stoffelijk overschot aangetroffen van een 23-jarige inwoonster van Leeuwarden. De vrouw werd in haar woning op bed gevonden door haar vriend. De vrouw was waarschijnlijk de nacht daarvoor overleden. Waaraan de vrouw is overleden is op dit moment niet bekend. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de vrouw op vrijdag 23 augustus omstreeks 11.50 uur Achter de Hoven op haar fiets was aangereden door een personenauto. De vrouw fietste op dat moment in de richting van de Willem Lodewijkstraat. De auto, een witte personenauto, reed haar van achteren aan. Zij kwam hierdoor ten val en bezeerde haar knieën. Haar fiets was aan de achterzijde beschadigd. De vrouw werd op de plaats van de aanrijding aangetroffen door een motoragent, die voor haar een ambulance heeft laten komen. De vrouw werd door het ambulancepersoneel onderzocht. Na behandeling is de vrouw naar huis gegaan. De bestuurder van de personenauto is na de aanrijding niet gestopt. Hij is doorgereden zonder zijn identiteit bekend te maken. Een onderzoek door de politie naar de identiteit van de bestuurder heeft tot op heden geen resultaat opgeleverd. De politie vraagt eventuele getuigen van deze aanrijding om zich te melden, tel: 0900 8844. Zaterdagavond was bij de vrouw thuis nog een feestje. Op dit feestje klaagde zij over pijn aan haar knieën en pijn in haar hoofd. Zij deelde haar vriendinnen mee, dat dit waarschijnlijk een gevolg was van de aanrijding. Na afloop van het feestje is de vrouw naar bed gegaan en aldaar zondagavond omstreeks 18.50 uur dood aangetroffen. Daar de doodsoorzaak niet bekend is, zij betrokken was bij een aanrijding en daarbij mogelijk toch letsel heeft opgelopen, is in overleg met de officier van justitie besloten dat sectie op het stoffelijk overschot zal plaatsvinden. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

Sneek: aanrijding lichtgewonde
Zondag omstreeks 16.40 uur reed een bromfietsbestuurster over de Bacchante in de wijk Duinterpen. De bestuurster, een 16-jarige inwoonster van Sneek, lette even niet op de weg en kwam in de berm terecht. Zij kwam vervolgens ten val. Ze liep wat schaafwonden op. Een vriendin, een 15-jarige inwoonster van Sneek, die achterop zat, klaagde over pijn in de schouder en duizeligheid. Zij werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. Na behandeling kon het meisje weer naar huis.

Dokkum: inbraak woning
Van zaterdag op zondag werd ingebroken in een woning aan de Kobbe. Men was binnengekomen door het forceren van een raam. Uit de woning werd een computer inclusief muis en toetsenbord weggenomen. De 45-jarige bewoonster heeft aangifte gedaan.

Drachten: aanrijding met drank
Zondag omstreeks 19.00 uur vond op de Donia een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een personenauto wilde vanaf de Donia linksaf de Tjaarda oprijden. In plaats van te remmen, drukte de bestuurder, een 21-jarige inwoner van Ureterp, op het gaspedaal. Hij kwam met zijn auto tegen een boom tot stilstand. De bestuurder raakte gewond, evenals een bij hem inzittende passagier, een 18-jarige inwoner van Ureterp. Beide mannen werden overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. Van de bestuurder is een bloedproef genomen in verband met het vermoeden dat de bestuurder alcohol had gebruikt. De uitslag van de bloedproef is nog niet bekend.

Wirdum: snelheid
Zondag omstreeks 16.25 uur werd op de Rijksweg A32 een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 33-jarige inwoner van Heerenveen, reed met een snelheid van 125 kilometer per uur, terwijl aldaar 70 was toegestaan. De bestuurder kreeg een bekeuring en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Aldlansdyk: snelheid
Zondag omstreeks 19.10 uur werd op de Aldlansdyk een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 20-jarige inwoner van Goutum, reed met een snelheid van 101 kilometer per uur, terwijl 50 was toegestaan. De bestuurder kreeg een bekeuring en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Veenwouden: onder invloed
Maandag omstreeks 00.55 uur werd op de Zuiderweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 43-jarige inwoner van Rinsumageest, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 805 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 9 uren. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd. Nadat de bestuurder het bureau had verlaten, is hij toch weer in zijn auto gestapt. De bestuurder werd omstreeks 03.00 uur rijdend op de Zijlstrastrjitte te Boelenslaan aangetroffen. De man werd wederom aangehouden. Zijn auto werd in beslag genomen en tegen hem werd nu proces-verbaal opgemaakt voor het rijden terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd en voor het rijden tijdens een rijverbod.

Heeg: onder invloed
Maandag omstreeks 02.25 uur werd op de Alde Skatting een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 32-jarige inwoner van Heeg, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 465 ug/l. tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 4 uren.

Heerenveen: visserijwet
Zaterdag tussen 07.00 en 14.00 uur heeft de politie van het district Heerenveen in samenwerking met de visverenigingen uit Heerenveen en Wolvega controle gehouden op de wateren binnen het district. De controle vond zowel op het water als langs de waterkant plaats. In totaal werden 110 vissers gecontroleerd. Het merendeel had de zaken goed voor elkaar. In totaal werden 12 bekeuringen uitgeschreven. (1 voor dierenkwelling, had levende vis in een plastic zak, 5 voor het vissen zonder vergunning cq akte, 3 voor het vissen met teveel hengels, twee voor het vissen met levend aas en 1 voor het vissen met een kruisnet)

Gytsjerk: inbreker aangehouden
Maandag omstreeks 03.20 uur werd bij een supermarkt aan de Canterlandseweg een inbraak gepleegd. De verdachte was de winkel binnengekomen door vernieling van een ruit aan de achterzijde. Op het moment dat de politie ter plaatse kwam, was de verdachte in de winkel nog druk bezig. Bij het zien van de politie trachtte de verdachte er vandoor te gaan. Het gebouw was inmiddels afgezet en de verdachte, een 36-jarige inwoner van Leeuwarden, werd aangehouden. De verdachte had in de winkel een aantal plastic zakken met sigaretten klaargezet voor vervoer. De bedrijfsleider van de supermarkt, een 41-jarige inwoner van Gytsjerk, deed aangifte. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en is ingesloten.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272