Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5459326
Afkomstig van: Chris van Egmond
Datum: 26 augustus 2002
·

Verkeersongeval Noordwijk
Op zondag 25 augustus om 17.30 uur kreeg de politie de melding van een éénzijdig ongeval met een snorfietser op de Lijnbaanweg in Noordwijk. Ter plaatse bleek dat het om een éénzijdig ongeval ging. De 48-jarige bestuurder van de snorfiets, afkomstig uit Noordwijk was met zijn snorfiets vanaf de Lijnbaanweg de Jozef Beugelsdijkstraat ingereden. Hij had hierbij de bocht te krap genomen en reed tegen de trottoirband aan en kwam ten val. De ambulancedienst heeft de man met verwondingen in zijn gezicht naar de dokterspost gebracht.

Schuur brand af Noordwijk
Door onbekende oorzaak brandde op zaterdag 24 augustus rond 00.45 uur een schuur aan de Nicolaas Barnhoornweg tot de grond toe af. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar nabijgelegen woningen. De schuur was in gebruik bij jongeren. De politie stelt een nader onderzoek in.

Aanrijding met letsel Sassenheim
Op zondag 25 augustus om 11.00 uur kreeg de politie de melding van een aanrijding met gewonde die op de kruising Wilhelminalaan-Koningspark-Prins Hendriklaan in Sassenheim.Ter plaatse bleek dat een 71-jarige fietser uit Sassenheim komende uit de Prins Hendriklaan linksaf wilde slaan. De man sorteerde niet voor en gaf geen teken met zijn arm. De fietser zag bij het linksaf gaan een 52-jarige automobilist over het hoofd die inmiddels links van de fietser reed.Een aanrijding was het gevolg. De fietser is met een hoofdwond door de ambulancedienst naar het Rijnland Ziekenhuis gebracht.

Man vermist Katwijk
De politie vraagt de hulp van het publiek bij opsporing van een 53-jarige man uit Katwijk.
Depressief en verward verliet de man vrijdag 23 augustus rond 11:30 uur zijn woning in de wijk Rijnsoever in Katwijk. Sindsdien weet zijn familie niet waar hij verblijft.
Het gaat om een blanke man met een lengte van 1,85 meter en een fors postuur. Hij heef zwart haar, is kalend en gekleed in een zwart adidasjack, een grijze broek en witte sportschoenen. Hij vertrok vrijdag met een paarse snorscooter van het merk Peugeot.
Mensen die de man na vrijdag 11:30 uur nog gezien hebben, wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Katwijk 0900 8844.

Zwaar onder invloed rijden Leiden
De politie hield op zaterdag 24 augustus rond 12.10 uur op de Churchilllaan een 42-jarige automobilist uit Zoetermeer aan. De man werd er van verdacht zijn auto te besturen terwijl hij stevig onder invloed van alcohol verkeerde. Een medeweggebruiker die het afwijkende rijden opviel alarmeerde de politie en dirigeerde de politie naar de plaats waar hij reed. Aan het bureau deed de man een ademanalyse. De uitslag daarvan was 1485 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Agenten kwamen er even later achter dat het rijbewijs van de verdachte al eerder voor een dergelijk feit was ingevorderd. Aan het bureau begon de verdachte verschijnselen van alcoholvergiftiging te vertonen. Hij werd overgebracht naar het LUMC.





Van mobieltje beroofd Leiden
Een 24-jarige man uit Den Haag werd op vrijdag 23 augustus rond 03.05 uur op de Langegracht van zijn mobieltje beroofd door een nog onbekende man. De Hagenaar op de Langegracht te bellen toen hij door de onbekende man werd aangesproken, vervolgens geslagen en op de grond geduwd. De man pakte het mobieltje en ging er vandoor. De politie onderzoekt de zaak.

Auto slipt Leiden
Een 32-jarige man uit Lisse raakte op zaterdag 24 augustus rond 18.30 uur op de Rijksweg 44 met zijn auto in een slip. Hij kwam tegen de vangrail tot stilstand. Met nekklachten is de man overgebracht naar het LUMC.

Te veel gedronken Leiden
Een 48-jarige bromfietser uit Leiden reed zondag 25 augustus rond 00.30 uur met te veel alcohol op over de Hoge Rijndijk. Hij moest blazen, de uitslag van de ademanalyse was 545 ug/l. De Leidenaar kreeg een rijverbod van 5 uur en een proces-verbaal.

Aanhouding Leiden
Een 38-jarige Rotterdammer is zondag 25 augustus rond 00.30 uur aangehouden op verdenking van een inbraak in een woning aan de Steenstraat. Hij kon op aanwijzing van getuigen in de omgeving van de Steenstraat worden aangehouden. De buit bestond uit gereedschap. De politie stelt een nader onderzoek in.

Automobilist onder invloed negeert stopteken Oegstgeest
Tijdens een alcoholcontrole op de Geverstraat zagen agenten op vrijdag 23 augustus rond 23.50 uur een auto met hoge snelheid naderen. Stoptekens van de agenten negeerde de automobilist. Na een korte achtervolging zette de bestuurder de auto aan de kant van de weg neer en zette het op een lopen. Agenten troffen de man in de berm van een sloot aan. Een stevige dranklucht kwam de agenten tegemoet. De man, een 32-jarige Rijnsburger werd daarop aangehouden. Aan het bureau deed hij een ademanalyse. Deze kwam uit op 670 ug/l. Boven de in het verkeer geldende limiet van 220 ug.l. De politie maakt tegen de man proces-verbaal op voor het rijden onder invloed, het niet opvolgen van stoptekens en het opgeven van een valse naam. In 1e instantie had de man de naam van zijn broer opgegeven. Ook vorderden de agenten het rijbewijs van de verdachte in.

Geparkeerde auto aangereden Kouderkerk aan den Rijn
Politie zoekt getuigen
In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 augustus werd op de Hoogewaard een geparkeerde auto van een 28-jarige Kouderkerker aangereden. De veroorzaker is echter na de aanrijding weggereden zonder zijn identiteit bekend te maken. De eigenaar ontdekte zondagmorgen de schade aan zijn auto. De politie stelde daarop een onderzoek in. Bij de auto werden rode lakschilfers en koplamp glas van een Seat gevonden. De politie denkt dan ook te maken te hebben met een rode Seat die aan de rechtervoorzijde schade moet hebben. De politie vraagt mensen die iets zouden kunnen vertellen over de aanrijding of over de auto zich met haar in verbinding te stellen. Zij kunnen contact opnemen met 0900-8844.

Frontale aanrijding Boskoop
Op vrijdag 23 augustus rond 17.40 uur ontstond op de Snijdelwijklaan een aanrijding. Een 51-jarige automobilist uit Boskoop botste frontaal op een 31-jarige automobiliste uit Boskoop. De vrouw raakte daarbij liep daarbij nek- knie- en rugletsel op. Zij werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. De man bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Aan het politiebureau deed hij een ademanalyse. De uitslag daarvan was 585 ug/l. Boven de in het verkeer geldende limiet van 220 ug/l. De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal tegen hem op.




Pin-beroving mislukt Gouda
Een onbekende man slaagde er niet in om op zaterdag 23 augustus rond 18.50 uur een 17-jarige vrouw uit Gouda van haar pas gepinde geld te beroven. De vrouw pinde bij een pinautomaat van een bank aan de Ruigenburg en ontdekte dat de man dicht achter haar was komen te staan. Toen het geld tevoorschijn kwam probeerde de man het eerder te pakken dan de vrouw. Even leek dit te gaan lukken, maar de vrouw pakte het geld weer uit de man zijn handen. Vervolgens rende ze weg met in haar kielzog de man. Toen zij haar helm naar de man gooide en twee omstanders eveneens de achtervolging inzetten, veranderde de overvaller zijn richting en verdween. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Met auto over de kop Waddinxveen
Een 23-jarige vrouw uit Waddinxveen is op vrijdag 23 augustus rond 18.55 uur met hoofd- en beenletsel overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda nadat zij op de Zwarteweg met haar auto over de kop was geslagen. De vrouw week op de Zwarteweg met haar auto uit voor een overstekende kat. Zij raakte een in de berm liggend betonblok en sloeg vervolgens over de kop.

Brand in garage Bodegraven
Op zondag 25 augustus om 13.30 uur is de politie samen met de brandweer naar de Goudseweg in Bodegraven gegaan voor een brand in de garage. Ter plaatse bleek dat de bewoner een elektrische frituurpan in de garage had aangezet. Na een half uurtje haalde hij de deksel van de pan waarbij de olie begon te branden. De vlammen sloegen tegen het plafond van de garage. Nadat de bewoner de brandweer had gebeld heeft hij zelf de pan uit de garage gehaald en in de tuin gezet. De brandweer kon het vuurtje in de tuin blussen.De bewoner heeft zich met een brandwond op zijn hand bij de EHBO gemeld. De garage had wat roetschade.


Rijden zonder rijbewijs Zevenhuizen
Op zondag 25 augustus om 21.00 uur zagen surveillerende agenten op de Tweemanspolder in Zevenhuizen een automobilist voor en achteruit rijden vanuit een parkeerplaats. Gezien dit vreemde rijgedrag hebben de agenten de bestuurder aangesproken en roken een alcohollucht. De man blies op de alcoholtester een A-indicatie en werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Op het bureau blies de 22-jarige bestuurder uit Den-Haag 350 Ug/l.Bij controle bleek da man geen rijbewijs te hebben. Hij heeft inmiddels een proces-verbaal gekregen.

Auto in de brand Reeuwijk
Op zondag 25 augustus om 23.00 uur kreeg de politie de melding van een brand in de auto op de parkeerplaats van een camping aan de Oudeweg in Reeuwijk. Ter plaatse was de brandweer al aan het blussen. De brandweer constateerde als oorzaak van de brand kortsluiting onder de motorkap. De eigenaar is in kennis gesteld.


--------------------------------------- einde berichten-------------------------