Ingezonden persbericht

P E R S B E R I C H T

KAMER VAN KOOPHANDEL SCHENKT COMPUTERS

De Kamer van Koophandel Friesland schenkt een groot aantal computers aan diverse Friese maatschappelijke organisaties. Binnen de Kamer is een deel van de computers vervangen door modernere apparatuur. De vervanging vindt plaats in verband met nieuwe eisen op het gebied van elektronische archivering op een moment dat de apparatuur nog volledig operationeel is en dat nog jaren kan blijven.

In het voorjaar van 2002 heeft de Kamer een deel van de computers op de werkplekken vervangen. Dit heeft vooral te maken met nieuwe eisen op het gebied van elektronische archivering, waardoor grotere beeldschermen en snellere computers noodzakelijk zijn. De apparatuur die hierdoor overbodig is geworden is nog volledig operationeel en kan uitstekend gebruikt worden door andere organisaties.

De Kamer van Koophandel stelt 30 computers en 15 beeldschermen beschikbaar. Stichting Partoer heeft de resterende 15 beeldschermen ter beschikking gesteld. Het Centrum voor Bedrijf en Samenleving Fryslân (CBSF) heeft in de keuze van organisaties bemiddeld. Na een schriftelijke inventarisatieronde in de provincie en overleg tussen Partoer en CBSF is gekozen voor een verdeling.De computers worden op woensdagavond 28 augustus tussen 19.30 en 20.30 uur overhandigd aan de Friese maatschappelijke organisaties.

Het CBSF is vorig jaar opgericht door de Kamer van Koophandel Friesland en de Stichting Partoer. Het centrum richt zich op de bevordering van samenwerking tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties, zoals vrijwilligersorganisaties, sportverenigingen en instellingen voor zorg en welzijn.

Organisaties die een computer ontvangen zijn:


Organisatie Toepassing Aantal
Scouting Fryslân op te starten helpdesk 1 Leeuwarden

SCW de Skûle cursussen en activiteitenkinderen en ouderen 4 Franeker

SMO De Terp/Straathoekwerk internetruimte dak- en thuislozen 8 Leeuwarden

Asja reïntegratie ex-prostituees 3 Leeuwarden

SCW Miks reïntegratie fase 4 cliënten 3 Joure

Fed. Chr. Jeugdwerk ondersteuning jeugdwerk 2 Leeuwarden

St. Kleurrijk Beraad verbetering positie in de samenleving van Leeuwarden Surinaamse en Hindoestaanse ouderen 2

St. Shri Sanatan Dharm secretariaatswerk 1 Harlingen

St. Blijf van mijn lijf jongeren/tienergroep voor het maken van 3
Leeuwarden huiswerk

Caleidoscoop internetcafé en sociale activering vrouwen, Heerenveen Marokkaanse jongeren en mensen met een 3 handicap