Korps: Brabant-Noord, plaats: Cuijk 26-08-2002 Persbericht district Land van Cuijk

DODE EN ZWAAR GEWONDEN BIJ ONGEVAL

Zondagmiddag zijn 7 mensen zwaar gewond geraakt bij een ongeval. Op de Boxmeerseweg in Sint Anthonis is rond 17.00 uur een frontale aanrijding ontstaan tussen een auto (totaal 5 inzittenden: 3 volwassen en 2 kinderen) bestuurd door iemand uit Oss en een auto (twee inzittenden, moeder en dochter) bestuurd door een vrouw uit Bakel. De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend. Een zevental ambulances en de trauma helikopter uit Nijmegen werden in gezet om de ge-wonden te verzorgen en te vervoeren. Door de brandweer werden uit de beide auto`s inzit-tenden bevrijd die bekneld zaten. Alle gewonden zijn overgebracht naar ziekenhuizen in Nijmegen en Boxmeer. Twee van hen zijn in zorgwekkende toestand overgebracht. Een van hen, een 47-jarige vrouw uit Bakel, is korte tijd later in het ziekenhuis aan haar verwondingen bezweken. Door het ongeval is de Boxmeerseweg ruim twee uur afgesloten geweest. Het verkeer is ter plaatse omgeleid.

INBRAAK BEDRIJF

In een transportbedrijf aan de Havenlaan in Cuijk is afgelopen weekend een partij van meer dan 1000 handdoeken gestolen.

AUTO TEGEN HEK

Zondagavond laat heeft een 21-jarige jongen uit Leunen op de Lionstraat in Boxmeer zijn auto tegen een hek gereden. De jongen wilde aan een tiental vrienden laten zien hoe snel zijn auto over het industrieterrein kon rijden. Met een vaart van 100 a 120 km/u kwam hij aangereden, maar bij het remmen blokkeerden de wielen, waardoor de auto tegen een hek reed en over een betonnen rand bleef bungelen. De politie nam zijn rijbewijs in, de auto werd afgesleept.

MAN VALT UIT AUTO

Zondagavond is een 31-jarige Cuijkenaar ernstig gewond geraakt toen hij uit een rijdende Jeep viel. Het ongeval gebeurde op de Odiliadijk in Sint Agatha. De man, die dronken was, werd terplekke door ambulancepersoneel geholpen. Hij is met onder andere een gebroken pols naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft de bestuurder van de auto, die na even gestopt te zijn, was doorgereden, later die avond nog aangesproken op zijn gedrag.