Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 26-08-2002 Persbericht district Den Bosch

NAT PAK VOOR AUTODIEF

Zondagavond is aan de Citadellaan in Den Bosch een 33-jarige man aangehouden nadat hij eerder op de Zuid-Willemsvaart een bestelauto had gestolen. De politie was door getuigen gebeld en ging ter plaatse. Daar zag men de auto net wegrijden, bij het zien van de zwaailichten van de politieauto gaf de man gas en reed weg over de Citadellaan, Orthenseweg, Zandzuigerstraat en Rietveldenweg naar Engelen. Daar werd vanwege de verkeersveiligheid enige afstand gehouden door de achtervolgende politieauto. Andere eenheden namen het over. Toen de eerste politieauto weer terug kwam op de Citadellaan zagen de politiemensen de Ford Transit weer en reden hem klem. De man sprong uit de auto en dook het water in. Hij werd uit het water getrokken, geboeid en overgebracht naar het bureau.

INBRAAK

Uit een kantoorpand aan de Evertsenstraat in Den Bosch is vannacht een tweetal computers gestolen. Er was een raam ingegooigd. Uit een peuterspeelzaal aan de Rijnstraat in Den Bosch is afgelopen weekend twee pc`s, een scanner, een printer en een tv-videocombinatie gestolen.

AUTO TEGEN BOOM

Vanochtend is op de Vaartweg in Nieuwkuijk een 28-jarige Vlijmenaar met zijn auto tegen een boom gereden. De man is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. In het dashboardkastje van de auto trof de politie meer dan 100 zakjes met cocaïne aan, in totaal bijna 90 gram. De auto en de drugs zijn in beslag genomen.

BEDRIJFSBUS GESTOLEN

Zondag is aan de Hekellaan in Den Bosch een Mercedes 208 bedrijfsauto met tuingereedschappen met het kenteken VD-JV-83.