Digitale Gemeente Houten

Vragen aan college over Roma families

dinsdag 27 augustus 2002 - Bron: redactie SDGH

De fractie van GroenLinks heeft aan het college van B&W Houten vragen gesteld over de houding van de gemeente tegenover de Roma-families Horvath en Nicolich.

In een brief aan het college wil GroenLinks uitleg over het laten wegslepen van de Romas op woensdag 21 augustus terwijl op dat moment ook een burgemeestersoverleg plaats vond.
Verder vraagt GroenLinks in haar brief de gemeente Houten zijn verantwoordelijkheid te nemen en een oplossing te zoeken "voordat de zaak escaleert". Ook dringt men aan op het realiseren van woonwagenstandplaatsen in Rijsbrug en Houten-Zuid.

Afgelopen vrijdag heeft de GroenLinks fractie een open brief verstuurd en daar een aantal mogelijke locaties genoemd. Het gaat om het manifestatieterrein de Trip, het Duraterrein aan de Schaft, naast de tennisbanen van de Koedijk of het Recreatieterrein van Tull en t Waal.

Inmiddels heeft ook de Interkerkelijke Werkgroep Kerk & Minima zich het lot aangetrokken van de Romas en bij het college aangedrongen op het weken aan een oplossing. De werkgroep dringt ook aan op het aanleggen van woonwagenstandplaatsen in de gemeente.

Voorzover bekend waren de Romas ten tijde van het verschijnen van dit artikel vertrokken uit de gemeente Houten en beland in Vianen.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2002 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).