VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
http://www.musicals.nl

Extra voorstellingen Copacabana bijgeboekt.

Nog voordat er begonnen is met repeteren zijn er al extra voorstellingen bijgeboekt van de musical Copacabana. De voorverkoop van deze nieuwe musical van Melody Musical Productions in samenwerking met Joop van den Ende Theaterproducties bleek zo snel te gaan dat er besloten is extra voorstellingen te spelen in negen steden waaronder Hoorn, Oss en Amsterdam. Op 26 augustus beginnen de repetities en op 27 oktober gaat Copacabana in première in de Goudse Schouwburg in Gouda.

'...Haar naam was Lola, ze was een showgirl...' is de onvergetelijke openingszin van Barry Manilow's wereldhit Copacabana en vormde de inspiratiebron voor deze gelijknamige musical. De hoofdrollen in deze tropische en swingende musical vol passie en intriges zijn weggelegd voor Danny de Munk en Cystine Carreon. De productie vormt tevens de muzikale come-back voor John Leddy, die wordt geflankeerd door onder meer Jacqueline Aronson, Sophia Wezer of Sonja Silva en Edwin Jonker.

Copacabana is een zogenaamde musical-comedy die zich afspeelt in de swingende nachtclubscène van de jaren '40 en vertelt het verhaal van Stephen (Danny de Munk), een ambitieuze songwriter en nachtclubdanseres Lola (Cystine Carreon). Terwijl hij zijn volgende grote hit schrijft, wordt Stephen teruggevoerd naar de beroemdste nachtclub uit die tijd: 'de Copacabana in New York City'. Eigenaar van deze nachtclub is Sam Silver (John Leddy), type ruwe bolster, blanke pit. In zijn dromen ziet Stephen showgirl Lola Lamar op weg naar de top. Zij wordt hierbij geholpen door haar geliefde Tony Starr (alter ego van Stephen in een dubbelrol van Danny de Munk). Alles lijkt goed te gaan maar dan verschijnt gangster Rico (Edwin Jonker), eigenaar van nachtclub Tropicana, ten tonele met zijn Conchita (Sophia Wezer/Sonja Silva), een exotische Ster en al jaren de ster van Tropicana. Onder de indruk van Lola's optreden, besluit Rico haar mee te nemen naar zijn eigen club in Havana...

Geschiedenis
Het nummer 'CopaCabana' werd geschreven door en voor Barry Manilow's album 'Even Now'. Hoewel iedereen het een geweldig nummer vond, wist de platenmaatschappij niet goed wat ze ermee moesten doen. Het nummer werd daarom in eerste instantie niet uitgebracht. Verschillende diskjockeys uit Miami waren echter zo enthousiast dat 'Copacabana' tegen alle regels van de plantenindustrie in direct vanaf de LP werd gedraaid. De rest is geschiedenis. Binnen enkele weken stond de plaat op nummer één. Uiteindelijk werd de plaat driemaal platinum en kreeg Barry Manilow een Grammy Award. Na een verfilming, met als uitgangspunt de song 'Copacabana' met Manilow zelf in een hoofdrol kwam er in 1994 een musicalversie in Atlantic City, in 2000 was er een nieuwe versie in Pittsburgh en tussendoor stond er ook een succesvolle versie op West End in Londen.

In heel Nederland
Nu is er dus een nieuwe versie op Nederlandse bodem te zien, geregisseerd door de Australische regisseur-choreograaf Craig Revel Horwood en spelregie van Joep Onderdelinden. Een verhaal vol liefde, romantiek, jalousie en intriges, te midden van spectaculaire kostuums, decors en een sensationele choreografie. Na de première op 27 oktober is de musical Copacabana meer dan 160 keer te zien in ruim 40 theaters door heel Nederland.


---
Noot voor de redactie /