Gemeente Zoetermeer

Vijf dagen tropisch eiland bij Speelmeer

Voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar gaat op maandag 26 augustus Speelmeer weer van start. Het sportcentrum De Veur en het VrijeTijdsCentrum Rokkeveen zijn dan vijf dagen lang omgetoverd tot een tropisch eiland. Er is een gevarieerd programma met sport, spel en creativiteit.

De jeugd kan zich dan onder andere uitleven in het bouwen van hutten, er is limbo dansen en er kan gebruik worden gemaakt van een computerhoek, klauterbaan en het zwembad. Uiteraard staat de veiligheid hierbij voorop. Ook is er een Pinoccio show en een optreden van clown Johnny Mendola. Voor de leergierige kinderen zijn er bovendien diverse workshops.

Op maandag 26 augustus zal Jori Veldhuizen, een jonge Zoetermeerse goochelaar, de bezoekers de kneepjes van het vak leren. Voor dinsdag 27 augustus staat Afrikaans trommelen op het programma. Op woensdag 28 augustus krijgt het complex in de wijk Rokkeveen bezoek van de wereldkampioen inline dancing: Ardin Patrick de Boer. Na een optreden zal hij de jeugd de speciale danstechnieken leren. Ook is er deze dag een workshop koken.

Op donderdag 29 augustus gaat Speelmeer op de sportieve toer met sportschool da Graca. Er wordt dan een cursus Tae Bo gegeven, een combinatie van aerobics en vechtsport. Schoonheidssalon Jelly Nails laat op vrijdag 30 augustus iedereen 'eruit zien als een ster' met de workshops 'manicure' en 'creatief met haar'. De week wordt vervolgens afgesloten met een spetterende disco.

Voor het kindervakantiefestijn in Rokkeveen rijden de gehele week extra (gratis) bussen van Connexxion die de jeugd vanaf speciale bushaltes 's morgens ophalen en aan het eind van de dag ook weer terug brengen. De vertrek- en aankomsttijden staan in het Speelmeer paspoort vermeld en op de website www.speelmeer.nl Voor vragen kan met de Speelmeerlijn worden gebeld: 06-10489706. Speelmeer is een samenwerkingsverband tussen de afdeling Vrijetijdsvoorzieningen en Accommodaties van de gemeente Zoetermeer en Bovos welzijnsprojecten.

Laatste wijziging: 19-8-2002