Provincie Flevoland



Nieuwe radiospot over landbouwverkeer in oogsttijd

Begin volgende week is bij Omroep Flevoland een nieuwe radiospot te horen die de weggebruikers waarschuwt voor de gevaren met het landbouwverkeer. De spot roept verkeersdeelnemers op extra rekening te houden met het landbouwverkeer tijdens de oogsttijd.
Landbouwvoertuigen rijden langzaam en nemen veel ruimte in. Dit vergt van de weggebruiker geduld en bijzondere oplettendheid. De nieuwe radiospot roept op om met aangepaste snelheid te rijden op wegen waar modder op het wegdek ligt. Onvoorzichtig rijgedrag bij modder op de weg kan leiden tot slippartijen met ernstige gevolgen.

De radio commercial is ontwikkeld in een samenwerkingsverband van Vervoerberaad Flevoland, landbouworganisatie NLTO, 3VO en verkeersveiligheidsinstanties uit de provincies Zeeland, Brabant, Friesland, Gelderland, Groningen, Drenthe en Overijssel. Naast Omroep Flevoland zullen ook de regionale omroepen in de genoemde provincies de commercial uitzenden. Daartoe is gezamenlijk zendtijd gereserveerd. Op maandag 26 augustus om 12:33 uur gaat de boodschap voor het eerst de ether in via Omroep Flevoland.

Ieder jaar zijn in Nederland tijdens de oogstperiode ongevallen te betreuren waarbij landbouwvoertuigen zijn betrokken. Reden voor het Vervoerberaad Flevoland en landbouworganisatie NLTO om in het komende najaar wederom campagne te voeren. Voor deze campagne is de radiospot ontwikkeld.

Naast de radiospot worden weggebruikers ook op andere manieren gewezen op de aanwezigheid van landbouwverkeer. Langs provinciale wegen zullen posters in bushokjes worden opgehangen. Lijnbussen rijden door de provincie met busreclame die weggebruikers attendeert op slipgevaar door modder op de weg. Agrariërs ontvangen van NLTO Projecten BV kosteloos speciale, reflecterende modderstickers die zij zelf op borden kunnen plaatsen langs weggedeelten waar sprake is van modder op de weg. Agrariërs kunnen terecht op de speciale website
www.landbouwverkeer.nl waar, naast informatie over
verkeersveiligheid, ook veel informatie is te vinden over de eisen die de wetgever stelt aan landbouwvoertuigen.