Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-08-2002 Persberichten district Binnensticht, 08.50 uur

Vreemdelingendienst een dag onbereikbaar

ZEIST - De Vreemdelingendienst van district Binnensticht is donderdag 29 augustus de gehele dag onbereikbaar. Ook het telefonisch spreekuur tussen 09.00 en 12.00 uur vervalt die dag. Vrijdag is de Vreemdelingendienst gewoon weer bereikbaar via tel nr: 030-6938860.

Tips ter voorkoming van zakkenrollerij

BINNENSTICHT De politie van het district Binnensticht vraagt aandacht voor zakken- en tassenrollerij. Niet alleen tijdens vakantie en of een druk evenement maakt u kans om slachtoffer te worden, dit kan ook gewoon als u in het dorp boodschappen aan het doen bent.

Een aantal tips om zakkenrollers minder snel hun slag te kunnen laten slaan:

· Wees u ervan bewust dat er mensen zijn die bijzondere interesse hebben voor uw geld en tas.
· Berg waardevolle papieren en uw portemonnee altijd goed op, niet in een open tas of uw achterzak, maar in een afsluitbaar deel van uw tas of in een binnenzak.
· Bewaar uw pincode thuis en niet bij uw pinpas. Zorg ook dat anderen uw pincode niet kunnen lezen als u die intypt bij een betaal- of geldautomaat.
· Wees alert in menigten, juist dan merkt u niet dat u wordt bestolen.

· Wordt u door een onbekende aangesproken, wees alert. Zijn collega slaat dan vaak zijn slag.
· Bent u, ondanks uw voorzorgsmaatregelen toch betsolen en/of getuige van een diefstal, waarschuw anderen, probeer het signalement van de dader te onthouden, bel 112 en doe altijd aangifte bij de politie.

Meer tips kunt u lezen in de folder Wie waakt er over uw portemonnee?, verkrijgbaar op het politiebureau.

In Driebergen-Rijsenburg zal de komende periode extra aandacht zijn voor zakkenrollers, waarbij u ook de folder op straat kunt ontvangen.