Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-08-2002 Persberichten district Eemland zuid, 08.50 uur

Auto-inbraak

LEUSDEN Een opengebroken blauwe Peugeot 205 werd zondagmiddag door agenten aangetroffen aan de Bavoortseweg, nabij het zwembad Octopus. Bij de inbraak in de auto was geweld gebruikt. Het linker portier was totaal vernield.
Een onbekende man sprak de agenten aan en vertelde dat hij op zaterdagavond een rode personenauto in deze buurt had zien staan. De politie heeft de zaak in onderzoek en roept getuigen op. Met name de man die de agenten vertelde over de rode auto wordt verzocht te reageren.

Niet meer terug

AMERSFOORT - Twee 15-jarige jongens uit Amersfoort werden zondagmiddag van een dak van een bedrijfspand gehaald aan de Stadsring. Het tweetal was via daken van andere bedrijfspanden omhoog geklommen en durfde nu niet meer terug. De brandweer moest eraan te pas komen en haalde de jongens met een ladderwagen weer naar beneden. Zij kregen beiden een boete van 20 euro.

Inbreker op heterdaad betrapt

AMERSFOORT Een inbreker werd zondagmiddag om 17.15 uur op heterdaad betrapt.
De inbreker had zich toegang tot de woning verschaft door een ruit in te tikken en was daarna naar de eerste etage gelopen. De bewoners kwamen kort daarna thuis, zagen sporen van inbraak en hoorden gestommel boven. De inbreker kwam kort daarna naar beneden en verklaarde poolshoogte te zijn gaan nemen omdat hij dacht dat er in de woning was ingebroken. De inmiddels gealarmeerde politie hield de man aan. Het bleek te gaan om een 44-jarige man uit Leiden. Tijdens het verhoor bekende de man zelf te hebben ingebroken. De man werd aangehouden en ingesloten.