Gemeente Arnhem

Subsidies tweede ronde Fonds Cultuur toegekend

De uitslagen van de tweede beoordelingsronde 2002 van het Fonds Cultuur zijn bekend. In totaal zijn 14 subsidieaanvragen gehonoreerd, wat neerkomt op een totaalbedrag van 34.040,-. Het gemeentelijke Fonds Cultuur is bestemd voor incidentele culturele activiteiten in Arnhem en heeft jaarlijks 98.000 ter beschikking. Het Fonds Cultuur verstrekt subsidies tot maximaal 5.000,- en speelt een wezenlijke rol voor het brede culturele klimaat in Arnhem. Zowel professionele als amateurgezelschappen van alle kunstdisciplines kunnen een beroep doen op het fonds.

Tweede ronde 2002
Voor de tweede ronde van het Fonds Cultuur 2002 zijn 26 subsidieaanvragen ingediend. In totaal hebben zij voor 103.893,- aangevraagd. Van de 26 aanvragen zijn 14 aanvragen gehonoreerd. Een overzicht van de gehonoreerde bedragen van de eerste beoordelingsronde is als bijlage bijgevoegd.

Voor wie is het Fonds Cultuur Het Fonds Cultuur van de gemeente Arnhem is er voor zowel individuele kunstenaars (van amateur tot beroeps) als voor culturele organisaties, instellingen en verenigingen. Alle disciplines komen in aanmerking voor een bijdrage uit het Fonds Cultuur; van theater en beeldende kunst tot muziek, dans, literatuur en media. Bijdragen uit het Fonds Cultuur zijn in principe eenmalig en dus niet bedoeld voor jaarlijks terugkerende projecten.

Subsidie aanvragen
Hebben individuele kunstenaars, culturele organisaties, instellingen en verenigingen plannen voor een culturele activiteit en is het niet mogelijk om de financiering daarvoor helemaal rond te krijgen, dan kan een beroep gedaan worden op het Fonds Cultuur. Om in aanmerking te komen voor een subsidie uit dit Fonds kijkt de gemeente naar de volgende criteria:

· Artistieke kwaliteit
· Originaliteit en vernieuwing
· Potentieel publieksbereik
· De afstemming van het plan op de beoogde doelgroep
· Het belang voor Arnhem
· De financiële onderbouwing
Jaarlijks worden veel subsidieaanvragen voor het Fonds Cultuur gedaan. Om lange wachttijden te voorkomen en om in te kunnen spelen op actuele ontwikkelingen zijn er drie subsidierondes per jaar. Aanvragen voor het Fonds Cultuur kunnen op drie momenten in het jaar worden ingediend: voor 1 februari, voor 1 juni, voor 1 oktober. Voor het indienen van een aanvraag bij het Fonds Cultuur kunt u een aanvraagformulier invullen. Dit formulier kunt u aanvragen bij de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling van de gemeente, tel. 377 4485.