KERK VAN JEZUS CHRISTUS
http://www.kerkvanjezuschristus.nl

Mormonen investeren in geestelijk én stoffelijk welzijn

Wereldwijd bouwt de Kerk van Jezus Christus niet alleen kerkgebouwen (gemiddeld 500 per jaar) en tempels zoals in Zoetermeer, ook worden er ruimschoots middelen beschikbaar gesteld voor noodhulp in door overstroming, oorlog of hongersnood getroffen gebieden. De kerk beschikt over deze fondsen, doordat de 11 miljoen leden over de hele wereld vrijwillig een tiende van hun inkomen afdragen. Daarnaast vasten de leden één keer per maand; zij slaan twee maaltijden over en schenken het uitgespaarde bedrag aan de kerk om daar minder bedeelden mee te helpen.

De door overstroming getroffen steden in Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië ontvingen afgelopen week financiële hulp van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. De kerk werkt samen met de lokale overheid en andere hulporganisaties om voedsel, pompen, schoonmaakartikelen en droogapparatuur aan te schaffen voor een waarde van $ 635.000.
'Deze goederen zijn een aanvulling op de enorme hoeveelheid tijd en energie die onze leden en zendelingen in Europa beschikbaar stellen,' zegt Garry Flake, directeur van het Humanitaire Noodhulp Programma van de kerk. 'Via de verantwoordelijke kerkleiders in Centraal Europa hebben wij met het stadsbestuur van 11 steden gesproken om na te gaan waar de hulp het hardst nodig was en hoe wij konden helpen.'

In Oostenrijk zullen de steden Steyr, Krems, Salzburg en Linz worden geholpen. Praag (Tsjechië) en Dresden, Magdenburg, Dessau, Eilenburg, Regensburg en Passau in Duitsland ontvangen eveneens steun. De kerk heeft een jarenlange traditie van humanitaire projecten in Europa. Zo werden in 2001 in 18 verschillende Europese landen 203 verschillende projecten gesponsord.


---

----

De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen is één van de snelst groeiende christelijke kerken ter wereld met meer dan 11 miljoen leden. De kerk vult het evangelie van Jezus Christus op een praktische manier in door o.a. mensen te helpen bij het opbouwen van gelukkige en sterke gezinnen. Ook stimuleert zij genealogie als middel om de banden met onze voorouders te versterken. Het hoofdkantoor van de kerk is gevestigd in Salt Lake City (Utah) in de Verenigde Staten. Gordon B. Hinckley is profeet en president van de kerk.

Voor verdere inlichtingen:
De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen Ineke den Hollander
Tel.023-5263517
mediahulp@kerkvanjezuschristus.nl

The Communication Force
Klaas Klunder
Tel. 020-5470199 / 06-53225840
klaask@communicationforce.com

26 aug 02 10:35