Circuit Park Zandvoort

= recent gewijzigd

DTM

"By far the best race of the season', kopte het Britse Autosport-magazine in het DTM-jaaroverzicht 2001. Naast een zinderende slotronde van Christian Abt en Uwe Alzen, (Mercedes-coureur Alzen won de fantastische finale voor zijn Audi-concurrent), bracht de gehele wedstrijd het in grote getale aanwezige publiek op de tenen. Zandvoort toonde zijn ware gezicht: een echt rijderscircuit.

De spectaculaire Deutsche Tourenwagen Masters komt dit jaar dus weer naar Zandvoort. De Duitse invasie vindt plaats op 27, 28 en 29 september. De top toerwagens van Mercedes, Audi en Opel laten hun sterke motoren brullen over het Zandvoortse asfalt. Door enkele kleine technische wijziging is de verwachting dat het dit jaar weer sneller zal gaan dan verleden seizoen. Een zachter bandencompound zorgt voor meer grip en de acceleratie is toegenomen door een kortere overbrenging van de eerste twee versnellingen en de DTM-bolide in rond drie seconden al op 100 km/uur zit, waardoor de staande start (nieuw) ongetwijfeld bijzonder spectaculair zal zijn.

Welkome aanvulling is er ook van het rijdersfront. Niemand minder dan Jean Alesi is dit seizoen tot de DTM-gelederen toegetreden. De Fransman is gestopt met de Formule 1 en zal zijn race-geluk nu beproeven in een snelle Mercedes. Het Audi-front is versterkt met Karl Wendlinger, ook al een voormalig Formule 1-coureur. En natuurlijk onze Nederlandse Mercedes Benz-helden Christijan Albers en Patrick Huisman. Vooral Albers gooit hoge ogen in de titelstrijd door in diverse wedstrijden al punten te scoren.

Drie dagen actie!
Op vrijdag 27 september zijn er twee tests voor de DTM-coureurs. De volgende dag, zaterdag 28 september is er nog een vrije training, gevolgd door de kwalificatie. Tijdens de racedag, zondag 29 september komt de DTM tweemaal in actie. Ook het bijprogramma is zeer de moeite waard.

Pitwalks
Bij pitwalks kunnen de bezoekers de raceauto's van dichtbij zien. Verder zijn er handtekeningsessies met de DTM-coureurs en de mogelijkheid om een rit als passagier in een raceauto en andere mooie prijzen te winnen. Bovendien staan er grote beeldschermen langs het circuit, zodat de bezoeker niets van de actie hoeft te missen.

Tip! Kom met de trein, de gemakkelijkste èn de snelste manier om in Zandvoort te komen en weer te vertrekken.

Foto's: Marco Miltenburg / RACEPICTURES.COM

DTM



© Copyright 2002, Circuit Park Zandvoort