Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave maandag 26 augustus 2002

* VUURWAPEN IN BESLAG GENOMEN, VERDACHTEN AANGEHOUDEN

Zaterdagvond werden op de Boergoensevliet twee mannen aangehouden op grond van de Vuurwapenwet. Een vuurwapen met in de houder drie patronen werd in beslag genomen. Surveillerende politiemensen zagen zaterdagavond, omstreeks kwart over tien, op de Boergoensevliet - Frans Bekkerstraat, drie mannen staan/hangen zonder redelijk doel. Op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening is dit verboden. Het drietal werd aangesproken en gevraagd zich te legitimeren, dat konden ze niet en gaven vervolgens toestemming voor een nader onderzoek aan de kleding. Bij ''n van de drie werd een vuurwapen gevonden. De twee politiemensen trokken hierop hun dienstwapen en vroegen om assistentie. Op een gegeven moment ging de man die het vuurwapen bij zich had er vandoor. Hierop is er een waarschuwingschot en een gericht schot op de benen van de vluchtende afgevuurd. Hij werd niet geraakt en een onderzoek in de omgeving had geen resultaat. De twee andere verdachten, een 15-jarige jongen uit Vlaardingen en een 26-jarige man uit Rotterdam werden overgebracht naar een politiebureau. De recherche van het district Zuid stelt een nader onderzoek in.

* VERKEERSCONTROLES
Personeel van de Verkeerspolitie hield vrijdagmiddag en -avond een verkeerscontrole op de Nieuwe Boezemstraat, Molenlaan en Straatweg. Op de Nieuwe Boezemstraat reden tussen negen uur en tien uur 's avonds 71 van de 1040 gecontroleerde automobilisten harder dan 50 kilometer per uur. Hoogste snelheid bedroeg 82 kilometer per uur. Tussen half vijf 's middags en half zeven 's avonds hielden 261 van de 1840 automobilisten het gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogste snelheid 85 kilometer per uur. Op de Straatweg gingen tussen half zeven en half acht 's avonds 118 van de 918 gecontroleerde automobilisten in de fout. Hoogst gemeten snelheid was 83 kilometer per uur.

* VROUW LOOPT STEEKWONDEN OP BIJ BEROVING

Een 34-jarige vrouw uit Rotterdam liep in de nacht van zondag op maandag op de Oostzeedijk Beneden een drietal steekwonden op toen een onbekende man probeerde haar te beroven. Om even na twaalf uur liep aangeefster op de Oostzeedijk Beneden ter hoogte van de Avenue Concordia, ze had net een brief op de bus gedaan. Ze werd onverwacht aangevallen door de overvaller, die het voorzien had op haar mobiele telefoon. Hij stak echter direct op haar in, waarbij ze tweemaal in haar rug werd geraakt en verwondingen op liep aan een oor. Zonder buit maakte hij zich vervolgens uit de voeten. Het slachtoffer is met spoed naar het Erasmus Medisch Centrum gebracht, waar ze werd opgenomen. Onderzoek wees uit dat er geen vitale lichaamsdelen waren geraakt.
De vriend van het slachtoffer stond voor het raam en zag het gebeuren en de dader wegrennen. Hij heeft de man vermoedelijk gezien toen hij een kwartiertje eerder het vuil buiten zette. Hij was toen in het gezelschap van een jonge man met een ruitjes overhemd, spijkerbroek en witte sportschoenen. Het siganalement van de dader: leeftijd 18 tot 22 jaar, lang ongeveer 2 meter, donker uiterlijk, hij droeg een driekwart donkere jas, een broek met een laag kruis en had een donkere rastapet op z'n hoofd. Het Geweldsteam van de recherche van het district Oost is op zoek naar getuigen. Mensen die zondagavond, rond het middernachtelijk uur, iets hebben gezien of gehoord of anderszins over informatie beschikken worden verzocht contact op te nemen met eerder genoemd team via telefoonnummer 0900 - 8844.

* RIJDEN ZONDER RIJBEWIJS
RIDDERKERK - Maandagmorgen omstreeks drie uur hield politiepersoneel van district Feijenoord-Ridderster een 34-jarige man uit -s-Gravenhage aan, op de Schiekade omdat hij te snel reed. Hierop werd een achtervolging ingesteld waarbij snelheden van 200 kilometer per uur werd gehaald. Op de Schiekade kreeg de man een stopteken. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, maar dat had hij niet bij zich. De auto is aan de Boezembocht geplaatst.
* VERDACHTE WINKELDIEFSTAL AANGEHOUDEN, POLITIEMAN LOOPT

VERWONDINGEN OP.
Zaterdagmiddag werd na een winkeldiefstal op de Spangesekade een 28-jarige Rotterdammer op de Wallisweg aangehouden. Dit gebeurde na een achtervolging waarbij een politieman van het district Rotterdam-West gewond raakte. Om even na één uur werd er bij een supermarkt aan de Spangesekade een diefstal gepleegd. De verdachte wist zich te onttrekken aan zijn aanhouding door een mes te trekken en personeelsleden van de winkel te bedreigen. Hij liep vervolgens de zaak uit in de richting van de Mathenesserstraat. Een aantal mensen achtervolgden hem en riepen luid: houd de dief, hij heeft een diefstal gepleegd of woorden van gelijke strekking. Een 45-jarige politieman van het district Rotterdam-West liep, samen met zijn dochter en in vrije tijd, op de Mathenesserstraat. Hij hoorde het geroep en probeerde de verdachte aan te houden. Bij de aanhouding werd hij geraakt door het mes van de man in z'n linker onderarm, die hierdoor kans zag om te ontsnappen. Hij rende de Mathenesserweg op en onder bedreiging van het mes ontfutselde hij de fiets van een 31-jarige Schiedammer. Toen een andere getuige hem tegen wilde houden gooide hij de fiets weg. Vervolgens bedreigde hij vlakbij de Mathenesserburg een automobilist. Hij dwong de bestuurder te stoppen, rukte het portier open, pakte de sleutels uit de handen van de 37-jarige Rotterdammer en trok hem uit de auto. Hij stapte in en reed weg in de richting van Schiedam. Twee politiemensen reden hem tegemoet en wisten hem op de Wallisweg tot stoppen te dwingen. De verdachte sprong uit de auto met het mes in z'n hand. De politiemensen vorderden dat hij het mes moest laten vallen, waaraan hij voldeed. Hij werd aangehouden en overgebracht naar een politiebureau waar hij is ingesloten. Naast diefstal met geweld zal de verdachte poging doodslag ten laste worden gelegd.
De 45-jarige politieman raakte vrij ernstig gewond. In het Erasmus Medisch Centrum bleek dat zijn buigpees was doorgesneden. Hij is inmiddels geopereerd en z'n linkerarm is in het gips gezet.