Provincie Overijssel

Activiteiten- en dienstencentrum Knooppunt Spoordijk geopend

Gedeputeerde H.J. Nap-Borger van de provincie Overijssel heeft vrijdag 23 augustus Het Knooppunt Spoordijk geopend in Enschede. Knooppunt Spoordijk is een activiteiten- en dienstencentrum voor mensen met een lichaamlijke handicap van Stichting Interakt.

Het Knooppunt Spoordijk biedt faciliteiten aan een kleine 50 deelnemers, die er een aantal dagen in de week actief zijn op creatief, sportief, arbeidsmatig en educatief gebied. Naast het algemene aanbod richt dit activiteitencentrum zich specifiek op deelnemers die door hun handicap veel structuur en vaste gegevens nodig hebben.

Volgens Nap-Borger is het provinciebestuur van Overijssel een groot voorstander van volwaardige emancipatie van gehandicapten in de maatschappij. 'Een van de speerpunten van ons beleid is 'meedoen aan de samenleving'. Iedereen die dat wil moet kunnen meedoen aan de samenleving. Helaas zijn er nogal wat barrières. De provincie investeert echter veel kennis en geld om die barrières weg te nemen. Niet alleen wat betreft de volksgezondheid en zorg, maar ook op het gebied van onder meer het onderwijs, werkgelegenheid, uitgaansmogelijkheden, sport en spel.'

In het kader van de Zorgnota 2001-2004 heeft de provincie ongeveer ¤ 113.000 beschikbaar gesteld voor het project Zorgketen niet aangeboren hersenletsel. Het doel van het project is een betere aansluiting van de zorg op de zorgvraag van mensen met een niet aangeboren hersenletsel en hun naasten.

Bron: Bonnie van der Meer, telefoon 038 425 14 16


© 26-08-2002 Provincie Overijssel