Ingezonden persbericht

Hitachi Data Systems steunt open standaarden in kader van Storage Management Interoperability

Steun aan SNIA Storage Management Initiative

Waardenburg, 26 augustus 2002 - Hitachi Data Systems (HDS), dochteronderneming van Hitachi Ltd. (NYSE: HIT), herbevestigt haar steun aan open standaarden voor netwerkopslag door mee te werken aan het SNIA Storage Management Initiative (SMI). Deze medewerking is in lijn met de TrueNorth-visie en -strategie van HDS voor open-informatiebeheer. Binnen de SNIA werken ontwikkelaars van storage- en netwerkproducten samen met system integrators, applicatieleveranciers en service providers om te komen tot multivendor storage-oplossingen die gebaseerd zijn op industriestandaarden.

De SNIA SMI is een breed opgezet programma voor de ontwikkeling, standaardisering en acceptatie van een open storage-managementinterface die gebaseerd is op de Bluefin-ontwerpspecificaties. Deze specificaties vormen de hoeksteen van de SMI-standaard. Ze beschrijven een uitgebreide CIM- / WBEM-interface (Common Information Model / Web-Based Enterprise Management) voor het automatisch herkennen, beheren en monitoren van apparatuur binnen een storage-netwerk. Hitachi Ltd. is één van de oprichters van het Partner Development Process (PDP) en levert technische bijdragen aan de Bluefin-specificatie. Door een standaard te bieden voor een storage-managementinterface, maakt SMI het mogelijk om het beheer van multivendor SAN's te vereenvoudigen.

"Nu heterogene storage-netwerken steeds verder groeien, zijn beheer en interoperabiliteit de grootste zorgen van een klant", zegt Scott Genereux, Vice-President Global Marketing van Hitachi Data Systems. "Door het knelpunt dat ontstaat bij interoperabiliteitsbeheer weg te nemen, kunnen klanten dankzij een standaardinterface zelf de beheeroplossingen kiezen die bij hun bedrijfskritische processen passen."

Genereux vervolgt: "Wij hebben vanaf het begin nauw samengewerkt met de SNIA en steunen het Storage Management Initiative van harte. De SMI-visie is in lijn met onze keus voor een open benadering van de storage-markt. Dit is een belangrijke mijlpaal in het bieden van open-industriestandaarden voor het beheren van multivendor storage-infrastructuren."

Onder de vlag van de TrueNorth-strategie introduceerde HDS onlangs de nieuwe generatie Hitachi Freedom Storage Lightning 9900 V-systemen en het HiCommand Management Framework, een open, op standaarden gebaseerde tool. De TrueNorth-strategie biedt klanten keuzevrijheid bij het integreren van 'best-of-breed'-producten voor het beheren van storage-infrastructuren en het verbeteren van de prestaties van die systemen.

"Hitachi Data Systems en andere PDP-partnerbedrijven hebben het proces van de ontwikkeling van een storage-managementstandaard aanzienlijk versneld door de Bluefin-specificatie te creëren en deze aan de SNIA aan te bieden voor verdere ontwikkeling", zegt Arnold Jones, Technical Director van de SNIA. "De SNIA kijkt uit naar verdere bijdragen van Hitachi Data Systems binnen de SNIA-werkgroep die Bluefin tot een complete beheerstandaard zal maken."

Hitachi Data Systems
Hitachi Data Systems, 100% dochteronderneming van Hitachi Ltd., is een vooraanstaand leverancier van oplossingen voor de technologische infrastructuur van 's werelds meest data-intensieve organisaties. Hitachi Data Systems heeft 2.600 medewerkers en opereert in 170 landen op zes continenten. Meer dan 50 van de Fortune 100-bedrijven zijn klant van Hitachi Data Systems, evenals de meeste grote Storage Service Providers.

Meer informatie: HDS Corporate: www.eu.hds.com, HDS Nederland: www.hdsbv.nl.

Hitachi Ltd.
Hitachi Ltd. (NYSE: HIT) is één van 's werelds grootste elektronicabedrijven. De omzet in het fiscale jaar 2001, dat eindigde op 31 maart 2002, bedroeg $60,1 miljard. Hitachi Ltd. bouwt en commercialiseert een uitgebreid gamma van producten, waaronder computers, halfgeleiders, consumentenproducten en industriële producten.

Meer informatie over Hitachi Ltd. is te vinden op: http://global.hitachi.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Hitachi Data Systems
Cees Heikamp
Tel: +31 (0)418 65 72 00
E-mail: cees.heikamp@hds.com

Lammers van Toorenburg PR
Cas Heuvelmans / Karin Dooren
Tel: +31 (0)30 65 65 070
E-mail: cas@lvtpr.nl / karin@lvtpr.nl

Hitachi Data Systems is een handelsmerk van Hitachi, Ltd. HiCommand, Freedom Storage, Lightning 9900, Thunder 9200 en ShadowImage zijn handelsmerken van Hitachi Data Systems. Z/OS, S/390, ESCON, en FICON zijn handelsmerken en geregistreerde handelsmerken van IBM Corporation. Andere product- of bedrijfsnamen kunnen een handelsmerk zijn van hun respectievelijke eigenaren.