Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 26-08-2002 Dagelijkse berichten
Stafdienst Communicatie, 06-51401952

Lowlands
BIDDINGHUIZEN Lowlands is tot nu toe rustig verlopen. Op dit moment gaan de laatste bezoekers weg. Mochten zich nog meldingswaardige incidenten voordoen, dan wordt hiervan op deze internetpagina bericht. Ondanks de zware regenval zaterdag, kon de organisatie in samenwerking met allerlei partners in veiligheid waaronder de politie alles in goede banen leiden.
Verder heeft de politie zoals elk jaar meegeholpen met het regelen van het verkeer en andere (openbare orde) zaken.
Zo zijn er bezoekers aangehouden voor het in bezit hebben van hard- en softdrugs of voor het handelen daarin. Verdachten kregen daarbij een boete of een dagvaarding van het Openbaar Ministerie uitgereikt en de drugs werden in beslag genomen. Sommige verdachten kregen na een officierzitting en na overleg van Justitie met de Reclassering, de mogelijkheid om een taakstraf uit te voeren in hun eigen arrondissement. Zij moeten zich dan eerst melden bij de Reclassering in dit arrondissement. Als zij dit niet doen, dan wordt alsnog proces-verbaal opgemaakt.
Verder houdt de politie Dronten op zaterdag 9 november een kijkdag voor alle verloren en gevonden voorwerpen zoals gsms en tassen. Die dag kunnen mensen van 10 uur tot 14 uur terecht op het politiebureau Dronten, aan het Gangbord 62.
Noot voor de pers: Voor meer informatie over de taakstraffen, kan de media terecht bij de persofficier van het parket in Zwolle.

Aanhouding voor doorrijden en openlijke geweldpleging EMMELOORD Zondagmiddag hield de politie een 22-jarige inwoner van Emmeloord aan voor het doorrijden na aanrijdingen met autos op de Rivieralaan. Na een melding ging de politie ter plaatse. Verschillende autos waren beschadigd en verder trof de politie een auto tegen een paal aan. De bestuurder hiervan, de 22-jarige verdachte, is aangehouden. Bij zijn aanhouding verzette hij zich en bemoeiden omstanders zich ermee. Twee agenten liepen daarbij verwondingen op. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Twee omstanders uit Emmeloord zijn ook aangehouden (voor onder andere wederspannigheid) en voor nader verhoor ingesloten. Op het bureau heeft de 22-jarige verdachte een ademanalyse gedaan, met als resultaat 450 ug/l (1,02 promille). De politie heeft deze zaak nu in onderzoek.

Aanhouding voor alcohol
EMMELOORD De politie hield zondagnacht een 32-jarige automobilist uit Emmeloord op de Nagelerstraat aan voor het rijden onder invloed van alcohol. De bestuurder viel surveillerende agenten op, omdat deze zonder verlichting reed. Bij het aanspreken van de man, roken de agenten alcohol. Hij is aangehouden en deed op het politiebureau een ademanalyse met als resultaat 500 ug/l (1,14 promille). Proces-verbaal is opgemaakt. De 32-jarige is met een rijverbod van 6 uur heengezonden.

Aanhouding voor ruzie
LELYSTAD De politie moest zondagmiddag ingrijpen bij een burenruzie op de Jol. Een 50-jarige Lelystedeling liep daarbij gezichtsletsel op en is voor behandeling per GGD-ambulance naar het Zuiderzeeziekenhuis gebracht. De politie hield ter plaatse een 67-jarige man uit Lelystad aan en sloot deze voor nader verhoor op in het politiebureau. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar onder andere de aanleiding.

Onenigheid
LELYSTAD Zondagmiddag liep een 28-jarige automobilist uit Utrecht nekletsel op na onenigheid met een nog onbekende andere automobilist. Op de Oostvaardersdijk vroeg de 28-jarige de weg aan een verkeersregelaar. Volgens zijn verklaring werd de nog onbekende automobilist achter hem ongeduldig. Dit resulteerde in een woordenwisseling waarbij de aangever door een nog onbekend voorwerp in zijn nek verwond werd. De politie bracht de 28-jarige voor controle naar het Zuiderzeeziekenhuis. Verder is de politie op zoek naar de verdachte.

Aanrijding
ALMERE Op de Stedendreef vond zondagmiddag een aanrijding plaats, waarbij vier autos betrokken waren. Een 34-jarige vrouw uit Almere kwam vanaf de Waddendreef en wilde richting de Hollandsedreef gaan. Ze merkte het stilstaande verkeer voor haar te laat op en botste tegen een 30-jarige vrouw ook uit Almere. Die schoot daarna door en kwam met haar voertuig tegen een 21-jarige man uit Almere aan. Hij botste op zijn beurt tegen de wagen van 41-jarige Amsterdammer. Zowel de 30- als de 34-jarige vrouw uit Almere klaagde over nekletsel. Beiden zijn met de GGD ambulance naar het Flevoziekenhuis vervoerd.

Vals euro biljet
ALMERE Drie onbekende personen hebben zondagmiddag geprobeerd om met een vals biljet van 50 euro te betalen bij een tankstation aan de Waterlandseweg. Het biljet lichtte bij controle op onder een UV lamp. Een echt eurobiljet doet dat niet. Het papiergeld is daarna teruggeven, waarna alsnog met echt geld betaald is. Daarna zijn de drie personen weggereden richting de A6. Een zoekactie leverde niets op.

Brand
ALMERE De politie kreeg maandagochtend een melding dat er brand was op een terras van een café aan het Noordeinde. De brandweer bluste het vuur. Ook de straatverlichting in de buurt van het terras en een winkel hadden brandschade. Op de Dag Hammarskjödhof woedde zondagnacht een autobrand. Daarbij waren drie wagens betrokken. Eéntje brandde volledig uit, de andere twee hadden ook brandschade. Over de oorzaak is niets bekend.