Gemeente Voorburg-Leidschendam


Sporthal Essesteijn eind februari 2003 klaar, ijs- en weder dienende

Persbericht Leidschendam-Voorburg, 26 augustus 2002
---

Sporthal Essesteijn is naar verwachting eind februari 2003 klaar voor gebruik. Door allerlei oorzaken is dat weliswaar later dan gepland, maar als de hal af is kan hij weer zo´n 25 jaar mee. Sportwethouder Van der Brugge vond het einde van de bouwvak een goed moment om de horloges gelijk te zetten. Daarom nodigde hij afgelopen donderdag de belangrijkste gebruikers van de sporthal, die samen met de gemeente in de werkgroep Sporthal Essesteijn zitten, aan tafel om de stand van zaken door te spreken.

Het uitstel van de oplevering betekent dat een aantal sportclubs, waaronder korfbalvereniging VEO, Tonegido Volleybal en MVV ´94 (badminton) tijdelijk elders moeten sporten. ln samenwerking met de afdeling Accommodaties van de gemeente is dit inmiddels bijna rond. Ook de kinderen van de basisschool in Essesteijn gaan per bus naar De Kastelenring in Leidschendam voor de gymnastiekles.

De sportclubs zijn nauw betrokken bij de renovatie van de sporthal. Zo hebben zij in de voorbereidingsfase via de werkgroep Sporthal Essesteijn hun wensen mogen inleveren. Als de sporthal klaar is, voldoet hij weer helemaal aan de eisen die NOC/NSF stelt aan moderne sportaccommodaties.

De sportclubs gaven donderdagavond te kennen erg tevreden te zijn met de geplande faciliteiten. Wethouder Van der Brugge: Er komt bijvoorbeeld een licht verende vloer in de sporthal, heel belangrijk om goed te kunnen sporten. Ook de speeltoestellen voor de schoolgymlessen zijn straks up to date. Met de langere bouwperiode zijn de betrokken partijen uiteraard minder gelukkig, maar doordat we vanavond goed konden uitleggen wat de stand van zaken is was er wel begrip voor de situatie. Ik was blij met de waardering die de clubs hadden voor de hulp van de gemeente bij het zoeken naar vervangende ruimte. Op deze manier moeten we elkaar helpen, want we hebben tenslotte hetzelfde doel voor ogen: sporthal Essesteijn moet zo snel mogelijk weer een mooie sportfaciliteit worden.