Politie Midden- en West Brabant

District Tilburg

Datum: 26/8/2002
Auteur: Carel Bouman

Tilburger raakt gewond bij poging beroving auto

TILBURG Een 19-jarige Tilburger raakte gistermiddag rond tien voor halfzes licht gewond toen een nog onbekende man in de Hazelaarstraat de auto van de Tilburger opeiste. Hierbij gebruikte de overvaller een mes waarmee hij de Tilburger in het onderbeen raakte. Hierbij ontstond een ondiepe snee van ongeveer 10 centimeter lang. De Tilburger was aan de achterzijde van zijn auto bezig om de koffers uit de auto te halen. Zijn belager eiste de autosleutels van de Tilburger. Toen deze laatste daaraan geen gevolg wenste te geven bedreigde zijn belager hem met een mes met het hier beschreven gevolg.

Met nekletsel naar het ziekenhuis

RIEL Gisteravond rond kwart over negen raakte op de Rijksweg A58, onder de gemeente Riel, een 23-jarige vrouw uit Aarle Rixtel gewond aan haar nek, toen zij met haar auto over de kop sloeg. Het ongeval ontstond doordat een mede weggebruikster, die rechts naast het slachtoffer reed ineens naar links kwam. Door deze manoeuvre gaf de vrouw uit Aarle Rixtel een ruk aan haar stuur om de andere auto te ontwijken. Hierdoor sloeg de auto enkele keren over de kop. De veroorzaakster van dit ongeval reed na de aanrijding door, maar kan achterhaald worden omdat een getuige het kenteken van deze auto noteerde. De vrouw uit Aarle Rixtel liep bij de aanrijding nekletsel op en werd door de GGD voor nader onderzoek overgebracht naar het St. Elisabethziekenhuis te Tilburg.

Bosschenaar aangehouden voor mishandeling

TILBURG Gisteravond om halftwaalf hebben agenten in een horecazaak aan de Heuvel een 39-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden. De Bosschenaar wordt verdacht van de mishandeling van een 19-jarige Tilburger die als barkeeper in de horecazaak werkt. De mishandeling was het gevolg van het feit dat de barkeeper bij het ophalen van leeg goed tegen de vriendin van de Bosschenaar duwde. De Bosschenaar eiste hierop excuses van de barkeeper en toen die hieraan kennelijk niet vlug genoeg voldeed vielen er klappen. De man uit Den Bosch kreeg naast een proces-verbaal ook een toegangsverbod tot de horecazaak waar e.e.a. gebeurde.

508 blaastesten bij alcoholcontrole

TILBURG Gisteravond werd aan de Brucknerlaan door de politie een districtelijke alcoholcontrole gehouden. Hierbij heeft de politie 7 agenten ingezet. Bij deze alcoholcontrole heeft de politie assistentie gekregen van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV), die onderzoek doet naar het gebruik van drugs in het verkeer. Medewerking aan dit onderzoek geschiedt op vrijwillige basis en de weggebruikers die aan het onderzoek meededen kregen hiervoor een beloning van vijf euro. Tijdens deze controle heeft de politie van 508 bestuurders een blaasproef afgenomen. Slechts één weggebruiker zat met iets teveel drank op achter het stuur. Deze bestuurder bleek 0,7 promille alcohol in het bloed te hebben. Nu we het toch over alcohol en verkeer hebben: Aan het NS Plein hebben agenten vannacht om halfdrie een 21-jarige Tilburger aangehouden toen bij controle bleek dat de man met te veel drank op achter het stuur van zijn auto zat. Aan het bureau blies de man een alcoholpromillage van bijna 0,85. Dit leverde hem een rijverbod van drie uren en een dagvaarding op.

Willem II- en NAC supporters gedragen zich voorbeeldig

TILBURG Tijdens de voetbalwedstrijd tussen Willem II en NAC, die gistermiddag in het Willem II-stadion werd gespeeld viel het op, dat zowel de supporters van Willem II als van NAC zich voorbeeldig gedroegen. De beide supportersgroepen bestookten elkaar wel met ludiek gevonden liedjes, maar ongeregeldheden deden zich niet voor en dat mag ook wel eens gezegd worden. Er werden wel drie supporters voor lichte vergrijpen aangehouden. Twee supporters vonden het nodig om een Willem II steward te beledigen en één supporter wenste niet te voldoen aan een bevel of vordering.