Korps: Friesland, plaats: Fryslân 26-08-2002
Politieberichten van 26/8 (07.00 uur t/m 13.00 ur)

Leeuwarden: diefstal snorfiets
Maandag tussen 08.30 en 08.35 uur werd vanaf de Wirdumerdijk een zwarte snorfiets, merk Spartamet, voorzien van het verzekeringsplaatje XWT-047 gestolen. De snorfiets stond op de stoep voor een bakkerij, terwijl de eigenaar in de winkel was, werd de snorfiets weggenomen. De eigenaar, een 58-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Burgum: diefstal ballen
Afgelopen zaterdag werd uit een opberghok van de voetbalvereniging Burgum aan de Burg. Bothenius Lohmanlaan een voetbalnet en 8 voetballen weggenomen. Hoe men is binnen gekomen, is niet duidelijk. Een lid van de voetbalvereniging, een 39-jarige inwoner van Burgum, heeft aangifte gedaan.

Sneek: diefstal buitenboordmotor
Van zaterdag op zondag werd vanaf een bootje, dat lag afgemeerd in het water aan de Badhuisgracht een buitenboordmotor gestolen. De buitenboordmotor, merk Mariner, 8 pk, kleur grijs, was met een betonschaar losgeknipt. Tevens had men de touwen, waarmee het bootje was vastgelegd, doorgesneden. De eigenaar, een 37-jarige inwoner van Sneek, heeft aangifte gedaan.

Drachten: aanrijding met lichtgewonde
Maandag omstreeks 09.20 uur vond op de Rijksweg A7 een aanrijding plaats tussen twee personenautos. Een 71-jarige inwoner van Den Andel bemerkte te laat dat het verkeer naar één rijstrook werd geleid in verband met maaiwerkzaamheden. Toen hij van rijstrook wilde veranderen zag hij een personenauto, die achter hem reed en bestuurd werd door een 33-jarige inwoonster van Groningen over het hoofd. Beide voertuigen raakten elkaar, waarna zij in de berm tot stilstand kwamen. De inwoonster uit Groningen klaagde over pijn in haar nek en zij werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272