CMG


Open Text verleent CMG eerste Benelux certificaat voor Livelink

Hoofddorp, 26 augustus 2002 - Open Text, leverancier van samenwerkings- en kennismanagement oplossingen, verleent CMG als eerste bedrijf in de Benelux het certificaat als Livelink-dienstverlener. De certificering betekent dat het kennisniveau van nu negen adviseurs en ontwikkelaars van CMG voldoet aan de standaarden die Open Text stelt.

Verschillende klanten van CMG hebben direct voordeel bij deze certificering. Zo voert CMG bijvoorbeeld een aantal maatwerkprojecten uit binnen de Livelink-omgeving. Deze klanten kunnen ervan verzekerd zijn dat dankzij de gecertificeerde manier van werken van CMG er geen problemen ontstaan met toekomstige upgrades van de Livelink-omgeving.

CMG zet Livelink zelf in als hulpmiddel bij communicatie en het delen van kennis in de eigen organisatie. Het is de onderliggende technologie voor het bedrijfsbrede intranet van CMG. CMG Corporate Communications gebruikt de Livelink-omgeving bijvoorbeeld om de medewerkers op de hoogte te houden van belangrijke gebeurtenissen, terwijl de HR-afdeling via Livelink arbeidsvoorwaarden en andere personeelsgerelateerde informatie communiceert en de afhandeling van sollicitaties stroomlijnt.

"CMG is overtuigd van de toegevoegde waarde van de software van Open Text. Niet voor niets gebruiken wij deze software zelf wereldwijd. Door onze Livelink-consultants te laten certificeren verhogen wij het niveau van onze dienstverlening en benadrukken het belang dat wij hechten aan onze dienstverlening op dit gebied," zegt Maarten Piepers, Team Manager bij CMG.

"De certificering is een bevestiging van het wederzijds vertrouwen tussen Open Text en CMG. Wij geven onze klanten en prospects de garantie dat Open Text partners het vereiste kennisniveau hebben, opgedaan door training en ervaring en met ondersteuning door Open Text. Wij zien er naar uit de succesvolle samenwerking voort te zetten", aldus Tim Marshall, Director of Education Services Europe & Africa bij Open Text.

Over Open Text
Open Text Corporation is met meer dan 4.500 klanten en 6 miljoen gebruikers een van de toonaangevende leveranciers van samenwerkings- en kennismanagement oplossingen wereldwijd. Met het product Livelink(tm) kunnen individuen, teams, organisaties en communities samenwerken, kennis delen, ideeën uit wisselen en innovatieprocessen versnellen.

Multinationals zoals Shell, ABN Amro Bank, Siemens, Novo Nordisk, Unilever Bestfoods Nederland en CMG zijn voorzien van Livelink. Ook middelgrote bedrijven zoals DVV verzekeringen, Kiwa, Autoriteit Financiële Markten, NUON en Ingenieursbureau Oranjewoud werken met Livelink. In de publieke sector hebben de Europese Investerings Bank, het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer & Visserij en het Ministerie van Verkeer & Waterstaat gekozen voor oplossingen van Open Text.

Samen met KPN MAS biedt Open Text ook asp-diensten (application server provider) aan. Wereldwijd heeft Open Text ongeveer 1.000 mensen in dienst, waarvan er circa 40 mensen in de Benelux werken. Het Benelux-kantoor is gevestigd in Hoofddorp. Sinds januari 1996 is Open Text Corporation aan de beurs genoteerd (NASDAQ: OTEX).