Amsterdam Oud Zuid


Besluiten Dagelijks bestuur

RUIMTELIJKE EN ECONOMISCHE ONTWIKKELING

* Milieuverslag 2001
In het Milieuverslag 2001 wordt de uitvoering van de milieutaken van het milieuprogram-ma 2001 geëvalueerd. Het rapport wordt op 4 september voorgelegd aan de commissie FAZ en ter goedkeuring aangeboden aan de raad op 25 september. Na goedkeuring door de raad wordt het verslag verstuurd naar Inspectie VROM.

WELZIJN, ONDERWIJS & SPORT

* Opdracht en werkwijze klankbordgroep Herinrichting Theophile de Bockstrook e.o.
De herinrichting van de Theophile de Bockstrook e.o. betreft onder andere de plannen voor een brede school, seniorenwoningen en een broedplaats voor kunstenaars. In februari van dit jaar heeft de raad de Nota van Uitgangspunten (NvU) vastgesteld. Bij het uitwer-ken van de NvU tot Stedenbouwkundig Programma van Eisen (SPvE) krijgt de commu-nicatie met buurtbewoners bijzondere aandacht. Buurtbewoners en belanghebbenden kunnen door deel te nemen aan de klankbordgroep meepraten over de uitwerking van het SPvE. In een notitie worden de opdracht en werkwijze van de klankbordgroep geformu-leerd. Opdracht aan de groep is mee te denken bij de scenario-ontwikkeling voor de herinrichting van de Theophile de Bockstrook en omgeving en haar mening te geven over de plannen op hoofdlijnen. De uitkomsten van de klankbordgroep zijn niet bindend voor het Dagelijks Bestuur, maar het Dagelijks Bestuur verplicht zich ertoe gemotiveerd aan te geven welke voorstellen wel en welke niet worden overgenomen.

Overige informatie / mededelingen

* Lieke Thesingh is aanwezig op de opendag van buurthuis Quellijn die op 27 augustus wordt gehouden.

* Op 2 september vindt de feestelijke start plaats van de bouw van het Muziekgebouw en het Bimhuis. Jan Coen Hellendoorn zal daar bij aanwezig zijn. Locatie: Piet Heinkade 1 Tijd: 15.00-18.00 uur
* Emile Jaensch organiseert een werkbezoek voor betrokken raadsleden over de stads-vernieuwing van het Duivelseiland op 18 september.

Deze nieuwsbrief is een journalistieke en selectieve weergave van de door het Dagelijks Bestuur genomen besluiten, waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Geadresseerden van specifieke besluiten zullen separaat en rechtstreeks van het voor hen van belang zijnde besluit op de hoogte worden gesteld.