Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 26 augustus 2002, district Oosterhout

Datum: 26/8/2002
Auteur: Henk Ketelaar

Teams Werkendam Woudrichem
Diefstal planten in Veen
VEEN: Op zondag 25 augustus werden tussen 15.30 uur en 17.15 uur een 20 tal hortensia's en een 8 tal floxineas weggehaald bij een bedrijf aan de Grotestraat in Veen. De planten stonden op een plantenkar achter op het erf een 20 meter van de weg.

Zakkenroller
SLEEUWIJK: Op zaterdag 24 augustus werd tussen 11.30 en 12.00 uur bij een 75 jarige vrouw uit Sleeuwijk, terwijl zij aan het winkelen was in een winkel aan de Esdoornlaan in Sleeuwijk, haar portemonnee met inhoud uit haar boodschappentas gestolen. Haar boodschappentas hing aan het winkelwagentje. Toen zij bij de kassa haar boodschappen wilde afrekenen, ontdekte de vrouw dat haar portemonnee weg was.

Aantreffen projectiel
DUSSEN: Op maandagmorgen 26 augustus omstreeks 08.50 uur werd tijdens het bewerken van een perceel bouwland aan de Diebracht te Dussen een artilleriegranaat(kop) van 70 x 15 cm aangetroffen. Het Explosief Opruimings Commando is in kennis gesteld, die het projectiel onschadelijk zal maken.

Team Loon op Zand:
Winkeldiefstal in Efteling
KAATSHEUVEL: Op zondag, 25-08, omstreeks 15.35 uur, werden enkele sieraden gestolen in een shop in De Efteling te Kaatsheuvel. De daders werden daarbij betrapt. Het betroffen een 13 en een 14 jarig meisje uit Rotterdam. Zij worden naar het bureau HALT gezonden ter verdere afwerking.

Team Dongen:
Geen bijzonderheden

Team Gilze en Rijen:
Geen bijzonderheden

Team Geertruidenberg Drimmelen:
Diefstal auto
RAAMSDONKSVEER: Van zondag op maandag werd er vanaf een parkeerplaats aan de Rijvoortshoef te Raamsdonksveer een rode Opel Kadett. met kenteken LN-XJ-44 ontvreemd.

Bedrijfsinbraak.
RAAMSDONKSVEER: Zondagavond 25 augustus 02 is ontdekt dat er was ingebroken in een bedrijfspand aan de Lissenveld te Raamsdonksveer. Na het vernielen van een ruit werd computerapparatuur weggenomen. De politie stelt een onderzoek in naar de mogelijke dader(s).

Team Waalwijk:
Inbraak apotheek
SPRANG-CAPELLE: In een apotheek aan het Raadhuisplein te Sprang-Capelle. werd op 26 augustus 02 omstreeks 04.00 uur ingebroken. Men kwam binnen door de toegangsdeur open te breken. Uit de apotheek is een klein geldbedrag ontvreemd.

Geweld tegen politieman
WAALWIJK: Naar aanleiding van een reeks verkeersovertredingen sprak in de nacht van 25 augustus 02 omstreeks 01.45 uur een politieman een bestuurder aan op zijn vertoond rijgedrag. De betreffende bestuurder stopte zijn voertuig op de Beethovenlaan te Waalwijk. Direct stapte een passagier uit en bedreigde direct de betreffende politieman. Samen met de bestuurder wilde hij de politieman te lijf gaan met een knuppel. De politieman wist dat af te weren en pakte de bestuurder vast. De passagier nam toen de knuppel van de bestuurder over en wilde daarmee eveneens de politieman slaan. De passagier is ter plaatse aangehouden. De bestuurder wist aanvankelijk weg te komen maar werd later op de dag toch aangehouden. Het betreft een 33 jarige man uit Waalwijk (bestuurder) en een 26 jarige man (passagier) uit Tilburg. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt.

Poging inbraak winkel
WAALWIJK: Op 25 augustus 02 omstreeks 14.25 uur is getracht in te breken in een winkel in de Stationstraat te Waalwijk. Men vernielde de ruit van de toegangsdeur. Maar door de ontstane opening kon men nog niet in de winkel komen.

Diefstal speedboot
WASPIK: Afgelopen nacht 26 augustus 02 is vanaf een bedrijfsterrein aan de Dwarsweg te Waspik een speedboot ontvreemd. Het betrof een Fletcher Arrowsport, kleur wit met blauwe striping en voorzien van het registratienummer YL-71-18. Men kwam het terrein op door de afrastering kapot te knippen. De speedboot zelf was vast gemaakt met een staalkabel maar die werd ook vernield.

Team Oosterhout:
Dronken bestuurder rijdt auto in sloot
DORST: Op de Rijksweg onder Dorst raakte op zondagavond 25 augustus 02, omstreeks 18.30 uur, een 38-jarige bestuurder afkomstig uit Polen, de controle over zijn auto kwijt en reed daarna een sloot in. De politie had het vermoeden dat de man teveel alcohol had gedronken en hield hem daarop aan. Op het politiebureau bleek dat deze man een alcoholgehalte van 1070 ug/l, (2.01 procent )) had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een dagvaarding mee. De auto van de man is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Inbraak bij arbeidsbureau
OOSTERHOUT: Op maandagochtend 26 augustus 02, omstreeks 00.30 uur, is ingebroken bij het arbeidsbureau aan het Paterserf te Oosterhout. Er werd een raam geforceerd waardoor men het pand kon binnenklimmen. Een 7-tal computers en 7 monitors werden ontvreemd. Hoewel de politie snel ter plaatse was, waren de daders al verdwenen.

Aanrijding met licht gewonde
OOSTERHOUT: Op zondagmiddag 25 augustus 02 vond op de Warandelaan te Oosterhout een aanrijding plaats tussen een 39 jarige fietser uit Dongen en een 35 jarige automobilist uit Oosterhout. De auto wilde het parkeerterrein van de Warande afrijden en zag daarbij de van links van hem komende fietser over het hoofd. Een aanrijding tussen beiden was het gevolg waarbij de fietser ten val kwam en met zijn hoofd op de straat terecht kwam. Hij werd, ter controle, overgebracht naar het ziekenhuis maar is daar die avond nog ontslagen.

Aanrijding met letsel
Op maandagochtend 26 augustus 02 vond op het Wilhelminakanaal Noord een aanrijding plaats tussen een 19 jarige bromfietser uit Rijen en een 22 jarige vrouw uit Oosterhout als bestuurster van een personenauto. De bromfietsbestuurder sloeg af en verleende daarbij geen voorrang aan de automobiliste, afkomstig uit Oosterhout. De bromfietsbestuurder is met mogelijk beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De personenauto moest worden getakeld.

Einde berichtgeving.