ChristenUnie


TPG Post - schriftelijke vragen Dinsdag 27 Augustus 2002 - 12:09

Vragen van het lid Huizinga-Heringa (ChristenUnie) aan de minister van Economische Zaken over TPG Post. (Ingezonden 27 augustus 2002)
1 Hoe beoordeelt u de visie van TPG Post zoals neergelegd in de brochure «Op weg naar grenzeloze concurrentie»?1 Vindt u dat een gefaseerde liberalisering de voorkeur heeft, mits Duitsland en het Verenigd Koninkrijk hier ook voor kiezen?
2 Betekent het feit dat TPG Post zichzelf tot doel stelt «de kwaliteit van de dienstverlening op tenminste het huidige hoge niveau te handhaven» en zich te houden aan de afspraken met de overheid wat betreft het postvestigingenbeleid naar uw oordeel dat met ingang van 21 augustus de datum van presentatie van de brochure wordt afgezien van verdere voorgenomen en nog niet gerealiseerde sluitingen van vestigingen en verschraling van voorzieningen? Zo ja, wat betekent dat voor het aantal vestigingen? Zo nee, wat houdt dit dan wel precies in?
3 Hoe staat het momenteel met de uitvoering van het vestigingenplan?
4 Welke concrete maatregelen worden op korte termijn genomen om de dienstverlening beter toegankelijk te maken voor ouderen, gehandicapten en mensen die in landelijke gebieden wonen? Vindt u dat TPG Post hierover voldoende duidelijkheid biedt in de brochure?
5 Wanneer kan de Kamer de reactie van de regering tegemoet zien op de suggestie van OPTA om eventuele sluitingen van postvestigingen door TPG en wijzigingen in het assortiment niet achteraf maar vooraf te laten toetsen?2
6 Bent u van plan, en zo ja wanneer, om een langetermijnvisie op het postbeleid te kunnen presenteren?
1 Zie de brochure «Op weg naar grenzeloze concurrentie», pag. 31.
2 Zie brief staatssecretaris V&W d.d. 16 april 2002, Kamerstuk 21 693, nr. 58, pag. 2. Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 20012002 Vragen gesteld door de leden der Kamer Sdu Uitgevers s-Gravenhage 2002 Tweede Kamer, vergaderjaar 20012002, Vragen ---