Praktijkonderzoek Veehouderij

Open Dagen Waiboerhoeve

27 en 28 september 2002

Open dag Waiboerhoeve veehouders: vrijdag 27 september 2002

De Waiboerhoeve staat de hele dag open voor veehouders. Het thema 'weidegang' neemt een centrale plaats in. Deskundigen van het Praktijkonderzoek Veehouderij zijn aanwezig om de resultaten van het onderzoek toe te lichten en vragen te beantwoorden. Het karakter van de dag is vooral "kijken, voelen en ruiken".
Naast de melkveebedrijven; high-techbedrijf, lagekostenbedrijf en voer- en melkbedrijf is ook het vleesveebedrijf geopend. In de Waiboerhal is een bedrijvenmarkt gevestigd, waar ook het Praktijkonderzoek Veehouderij zelf en al haar regionale Praktijkcentra een eigen informatiestand hebben.

Open dag Waiboerhoeve algemeen: zaterdag 28 september 2002

Een ontspannende dag voor boeren, burgers en buitenlui. De dag is er vooral op gericht burgers en andere geïnteresseerden te laten kennismaken met de veehouderij. Er is aan het hele gezin gedacht, zo is er bijvoorbeeld een springkussen en een kleine huisdierenhoek voor de kinderen.

Ook is op zaterdag het paardenproefbedrijf speciaal open voor het publiek. Het paardenonderzoek zal op verschillende manieren toegelicht worden, waaronder videopresentaties. Daarnaast zijn in het Promodorp vertegenwoordigers van de stamboeken, vakbladen enzovoort aanwezig.
Het vervoer naar het paardenproefbedrijf is, hoe kan het ook anders, geregeld met paard en huifkar. Tijdens beide open dagen kunt u in de cateringtent tegen vergoeding de inwendige mens versterken. De open dagen zelf zijn gratis toegangelijk (vooraf aanmelden is niet noodzakelijk). Het bezoekadres van de open dagen Waiboerhoeve is Wisentweg 55 te Lelystad.


---

© Praktijkonderzoek Veehouderij - Wageningen UR. Laatst bijgewerkt: 22-08-2002 16:42.