PLATFORM "KEER HET TIJ".
www.keerhettij.nl

Mededeling aan de pers.

Organisaties plakken dinsdag posters bij Tweede Kamer.
CAMPAGNE TEGEN KABINETSPLANNEN VAN START.

Platform "Keer het Tij" start dinsdag haar campagne tegen de plannen van het nieuwe kabinet. De campagne wordt gelanceerd op Het Plein in Den Haag. Bij de ingang van de Tweede Kamer plakken dan een aantal prominente vertegenwoordigers, uit de meer dan zestig organisaties die bij het platform zijn aangesloten, posters aan. Op de posters staat de aankondiging voor de eerste publieksmanifestatie die het platform organiseert op Prinsjesdag bij de Hofvijver in Den Haag. Ondermeer directeur Teo Wams van Milieudefensie, partijvoorzitter Mirjam de Rijk van GroenLinks, coordinator Jurgen de Wit van Nederland Bekent Kleur en partijsecretaris Tiny Kox van de SP zullen dinsdag de plakkwast ter hand nemen om de posters te plakken.


- Datum: Dinsdag 27 augustus 2002.

- Tijd: 14.00 uur - 14.30 uur.

- Plaats: Het Plein (ingang Tweede Kamer), Den Haag.
Platform "Keer het Tij" is een samenwerkingsverband van meer dan zestig progressieve maatschappelijke organisaties. In de oprichtingsverklaring van de gelegenheidscoalitie wordt aan de ongerustheid van de organisaties over het huidige klimaat uiting gegeven: "De WAO wordt uitgekleed en gesubsidieerde arbeidsplaatsen op de tocht gezet. Asielbeleid en
vreemdelingenwetgeving wordt aangescherpt, migranten worden gekort op de kinderbijslag en er komt een identificatieplicht. Borssele blijft open, er worden meer snelwegen aangelegd en groen sparen wordt minder aantrekkelijk. Van de aangekondigde bestuurlijke vernieuwing komt niets terecht. En zo heeft het nieuwe rechtse kabinet nog veel meer desastreuze plannen in petto". Op de website www.keerhettij.nl kunnen burgers meer informatie vinden over toekomstige acties van het platform.


---

Voor meer informatie (