Koninklijke Ahold


Ahold neemt vijf hypermarkten over in Polen

Zaandam, 27 augustus 2002 - Ahold Polska Sp.z o.o. ("Ahold Polska"), de volledige dochteronderneming van Koninklijke Ahold N.V. ("Ahold"), heeft vandaag een principeovereenkomst gesloten met Jerónimo Martins Sp.z o.o. voor de overname van vijf hypermarkten in Polen. Na goedkeuring door toezichthoudende instanties zal de transactie ter waarde van circa Euro 20 miljoen naar verwachting worden afgerond in het vierde kwartaal van 2002.

Jerónimo Martins, Ahold's joint venture partner in Portugal, heeft vijf 'Jumbo' hypermarkten in en rond de dichtbevolkte steden Poznan, Lodz en Bydgoszcz. De winkels hebben gezamenlijk een jaaromzet van circa Euro 75 miljoen. De vijf hypermarkten, waarvan de grootste een verkoopoppervlak hebben van circa 7.800 m2, werden gebouwd tussen 1996 en 2000.

Commentaar van Jan Andreae, Lid van Ahold's Raad van Bestuur 'We zijn zeer verheugd dat we deze populaire Jumbo hypermarkten kunnen toevoegen aan ons Poolse winkelbestand,' verklaarde Jan Andreae, die als Lid van Ahold's Raad van Bestuur verantwoordelijk is voor de Europese activiteiten van de onderneming. 'Ondanks het concurrerende karakter van de Poolse retailmarkt, realiseren we een gezonde autonome groei en implementeren we een ambitieus winkelopeningsprogramma in Polen. Met de overname van deze hypermarkten van onze Portugese partner kunnen we nog meer Poolse klanten voorzien van een compleet assortiment voedingsproducten, non-food en aanverwante artikelen. We versterken met deze stap tevens onze aanwezigheid en positie in een belangrijke markt met een groot potentieel voor de lange termijn.'

Ahold in Polen
Ahold betrad de Poolse markt in 1995 en heeft sindsdien geleidelijk haar aanwezigheid vergroot in deze groeimarkt van circa 40 miljoen mensen. Ahold Polska zag in 2001 haar omzet groeien met 41% naar Euro 553 miljoen (2000: Euro 393 miljoen). De onderneming heeft nu circa 180 winkels, waaronder zo'n 150 full-service 'Albert' supermarkten en discountwinkels. Na afronding van de overname en de ombouw van de vijf Jumbo-winkels heeft Ahold in Polen 26 'Hypernova' hypermarkten.

Ahold Corporate Communicatie:
075.659.5720

GSM:
Annemiek Louwers 06.53.98.16.06
Nick Gale: 06.55.77.22.83.


---

Dit persbericht bevat 'forward-looking statements' Deze forward-looking statements omvatten, maar zijn niet beperkt tot, verklaringen met betrekking tot het verwachte tijdschema, de voorwaarden betreffende beoogde transacties en de verwachtingen aangaande de afronding daarvan. Deze forward-looking statements zijn onderhevig aan risico's, onzekerheden en andere factoren waardoor de werkelijke resultaten aanmerkelijk kunnen verschillen ten opzichte van die welke tot uitdrukking zijn gebracht in de forward-looking statements. Dergelijke factoren omvatten, maar zijn niet beperkt tot, de algemene economische omstandigheden en wijzigingen in rentestanden in de landen waar Ahold actief is, wijzigingen in het gedrag van andere marktdeelnemers en maatregelen van overheden of andere regelgevende instanties. Schommelingen in wisselkoersen tussen de Euro en de andere valuta waarin de activa, schulden en bedrijfsresultaten van Ahold worden aangeduid, met name de Amerikaanse dollar en de Poolse zloty, kunnen de werkelijke resultaten beinvloeden, evenals andere factoren aangehaald in Aholds publieke mededelingen. Veel van deze factoren zijn voor Ahold niet beheersbaar en evenmin voorspelbaar. Lezers wordt geadviseerd behoedzaam om te gaan met dergelijke forward-looking statements, die uitsluitend geacht worden te zijn gedaan per de datum van dit persbericht. Voor een meer gedetailleerde uiteenzetting van dergelijke risico's en andere factoren wordt verwezen naar Aholds meest recente jaarverslag (Form 20-F). Ahold neemt, tenzij daartoe gehouden ingevolge toepasselijk effectenrecht, geen verplichting op zich om gewijzigde forward-looking statements te publiceren naar aanleiding van al dan niet voorziene gebeurtenissen of omstandigheden die zich voordoen na publicatie van dit persbericht.

Buiten Nederland is Koninklijke Ahold N.V. - dit is haar statutaire naam - bekend onder de naam "Royal Ahold" of eenvoudigweg "Ahold".
---

Koninklijke Ahold N.V
Postbus 3050
1500 HB Zaandam
tel: +31 (0)75 659 57 20
fax: +31 (0)75 659 83 02
http://www.ahold.nl