Ingezonden persbericht


NIEUWE GUARDIAN 4400 NAS-SERVER BEREIKT EEN CAPACITEIT VAN 640 GIGABYTE

- geavanceerde NAS-oplossing nu binnen bereik van MKB en werkgroepen
- geïntegreerde back-up software en verwisselbare schijven
Basingstoke (Verenigd Koninkrijk), 27 augustus 2002 -- Quantum, toonaangevend leverancier van producten en diensten voor databeveiliging en netwerk-opslag, introduceert de Guardian 4400 Network Attached Storage-server. De Guardian 4400 NAS-server biedt een uitstekende prijs-prestatieverhouding en die hem binnen het bereik van de MKB-begroting brengt. De Guardian 4400 heeft een maximale opslagcapaciteit van 640 gigabyte.

Quantum maakt vandaag ook versie 2.1 van het Guardian-besturingssysteem bekend. Deze verbeterde softwareversie is een toevoeging op de Guardian Backup Express-software. Backup Express is een geïntegreerde softwaretoepassing waarmee een gebruiker vanuit één back-up venster een verscheidenheid aan kopieën kan maken, terwijl het netwerkverkeer zo min mogelijk wordt belast. Dit wordt bereikt doordat de Guardian-servers direct via een SCSI-poort zijn gekoppeld aan een tape-archiefsysteem. Gebruikers kunnen tot vijf Guardian-servers via een Gigabit Ethernet-verbinding aan elkaar koppelen en van alle servers een kopie maken op één enkele tapedrive of tape-archiefsysteem.

"Het afgelopen jaar hebben we de NAS-producten voor het MKB en werkgroepen volwassen zien worden. Quantums laatste Guardian-server benadrukt deze trend", zegt Brad Nisbet, senior onderzoeksanalist bij IDC. "Met de mogelijkheid om direct een kopie op tape te maken, heeft Quantum een fundering gelegd waar een volledige NAS-oplossing op kan worden gebaseerd."

Verbeteringen Guardian
Evenals de Guardian 14000, wordt ook de Guardian 4400 met het Guardian-besturingssysteem versie 2.1 uitgerust. Dankzij dit op Linux-gebaseerde besturingssysteem versloeg de Guardian 14000 in een benchmark-test van eTesting Labs de concurrerende producten. De volledige test is te vinden op: www.etestinglabs.com/main/reports/quantum_nas.pdf.

Guardian NAS-servers bieden naast installatiegemak en beheermogelijkheden, ook de gewenste ondersteuning voor
Microsoft-, Linux-, Unix- en Macintosh-omgevingen. Het besturingssysteem ondersteunt tevens Microsoft Active Directory Service (ADS) en Unix Network Information Service (NIS) voor een gemakkelijke integratie in bedrijfsnetwerken.

Quantum Guardian 4400
Deze nieuwe NAS-server in een 1U-configuratie biedt:
* bestandsdeling tussen Windows-, Unix-, Linux- en Macintosh-systemen;
* een verwerkingssnelheid van 160 megabyte per seconde en RAID ondersteuning op niveau 5;

* aan de voorzijde verwisselbare schijven;
* dubbele Gigabit Ethernet-poorten met gespreide taakverdeling die elkaars taken overnemen bij storingen, wat een maximale beschikbaarheid garandeert;

* snelle back-up naar SCSI-gekoppelde tape-archiefsystemen door de Backup Express-software;

* Server-to-Server (S2S) Synchronizatie-software waarmee gegevens rechtstreeks van één of meer NAS-servers naar één of meer andere NAS-servers in het netwerk worden gekopieerd;

* opwaardering van DiskXtender Appliance Edition (DX/AE), een eenvoudige en voordelige manier om dataopslag te beheren, voor het bijeenbrengen en centraliseren van over het netwerk verdeelde data in een virtuele dataopslagplaats

* opwaardering van EmailArchive software, een email-archiveeroplossing;
* Snapshot-technologie voor momentopnamen van de bestandsstructuur;
* beveiliging door Kerberos versie 5-verificatie in Microsoft ADS, Secure Sockets Layer (SSL) en Secure Shell (SSH);

* ingebedde netwerkbackup-agents ter ondersteuning van belangrijke leveranciers van back-upsoftware zoals CA, VERITAS en Legato;
* geïntegreerd Simple Network Management Protocol (SNMP) voor samenwerking met bestaande beheersoftware zoals CA Unicenter, HP OpenView en Tivoli NetView.
Prijzen en beschikbaarheid
De Guardian 4400 is in de Benelux verkrijgbaar via de erkende distributeurs. De adviesprijs (exclusief BTW) bedraagt voor de server met een capaciteit van 640 gigabyte ¤ 5725,00 en voor de server met een capaciteit van 480 gigabyte ¤ 4475,00 . De garantievoorwaarden zijn te vinden op www.quantum.com.

Het Guardian-besturingssysteem versie 2.1 met Backup Express voor de Guardian wordt standaard bij de 4400 meegeleverd. De huidige klanten van de Guardian 14000 kunnen de software gratis downloaden of via een CD installeren. Backup Express voor Guardian-servers ondersteunt standaard een tapedrive. Voor de ondersteuning van een tape-archiefsysteem is een licentie nodig.

Quantum
Quantum Corporation (NYSE:DSS) is sinds 1980 uitgegroeid tot een vooraanstaand leverancier van tape-opslagsystemen die hoge prestaties leveren en zeer betrouwbaar, kostenbesparend en schaalbaar zijn. De producten van het bedrijf worden gebruikt voor het maken van back-ups, voor archivering en voor het herstellen van belangrijke zakelijke data. Quantum is de grootste leverancier van DLTtape-automatiseringssystemen, DLTtape-drives, Super DLTtape-drives en NAS Server-producten (voor netwerkopslagsystemen in werkgroepen).

In het boekjaar dat eindigde in maart 2002 behaalde Quantum een omzet van
1,1 miljard dollar.


Contactpersoon:
Marije Stijnen
Storage Solutions Group
Quantum Storage UK Limited
t: 00 44 (1256) 84 87 07
marije.stijnen@quantum.com

PR-bureau:
Marije Verdouw
Lubbers & De Jong B.V.
t: 00 31 (20) 421 05 65
marije@l-dj.nl