Ingezonden persbericht

Jonge Kamer Brugge gaat druk werkjaar tegemoet

Na organisatie van de Conventie Brugge 2002

BRUGGE, 20020826 -- Brugge, 27 augustus 2002 - De Jonge Kamer Brugge, de lokale ledenorganisatie van het internationale Junior Chamber International voor de Brugse regio, start in september het werkjaar 2002-2003. De organisatie van de zeer belangrijke Nationale Conventie van de Junior Chamber Belgium slorpt in het begin zeer veel energie op. Niettemin worden reeds volop plannen gesmeed voor tal van activiteiten voor en na deze conventie. De nadruk ligt hierbij op het behouden van de tradities met de nodige ruimte voor vernieuwing. De Brugse ondernemer zal hierbij opnieuw het Business Café als de place-to-be kunnen ontdekken.

De Nationale Conventie van Junior Chamber Belgium probeert jaarlijks zoveel mogelijk Belgische leden van Junior Chamber International samen met hun gezinsleden te verenigen. Jonge Kamer Brugge nam de zware taak op zich om dit evenement in 2002 te organiseren (www.c2002.be). De conventie vindt plaats vanaf vrijdagavond 27 september tot en met zondagmiddag 29 september op allerlei locaties binnen de historische Brugse stadskern.

De Nationale Conventie vergt van de Jonge Kamer Brugge een grote inspanning maar toch worden reeds heel wat plannen gemaakt om ook hierna zeer actief te blijven. De activiteiten situeren zich in verschillende deeldomeinen. Als vormingsorganisatie besteedt Jonge Kamer Brugge zeer veel aandacht aan cursussen, bedrijfsbezoeken en gastsprekers. De maandelijkse ledenvergadering is telkens de vaste ontmoetingsplaats voor de verschillende leden. Een ander belangrijk aspect is de commissiewerking en de permanente werkgroepen.

Een voorbeeld van een dergelijke werkgroep is het Business Café (www.jci-brugge.be/bc). In 2000 lanceerde Jonge Kamer Brugge voor de eerste keer een Business Café met als doel een forum te creëren waar de lokale ondernemers informeel en ongedwongen netwerken. Ondertussen is dit evenement, in samenwerking met de Kamer voor Handel en Nijverheid van West-Vlaanderen, een onmiskenbaar succes. De diverse gelijkaardige evenementen binnen de Jonge Kamer Vlaanderen en in andere regio's van de Kamer voor Handel en Nijverheid, die in navolging van het Brugse voorbeeld worden georganiseerd, getuigen hiervan. Het Brugse Business Café vindt periodiek plaats in het nieuwe Concertgebouw.

Een bruisende werking noodzaakt een dynamische stuurgroep. Voorzitter Jan De Graeve coacht de Raad van Beheer die het Jonge Kamer schip in het werkjaar 2002-2003 stuurt. Jan De Graeve: 'Dit werkjaar wordt een zeer intensief jaar. De Jonge Kamer Brugge wil tal van zaken verwezenlijken. Hierbij wensen we de Jaycee-tradities te respecteren. Daar waar vernieuwing een meerwaarde heeft, zal ze echter ook doorgevoerd worden.' De past-voorzitter Geert Barbier zal hem hierin met goede raad bijstaan, tevens neemt Geert Barbier ook het verzorgen van de externe relaties voor zijn rekening. Een duobaan is dit jaar weggelegd voor het belangrijke onderdeel vorming. Dominique Verhaeghe en Dries Vyvey nemen deze verantwoordelijkheid op. Sybille Van Den Berghe, nieuw in de raad van beheer, staat in voor het wel en wee van de leden. Henk Deraedt waakt over de goede werking van de commissies en ondersteunt hen vanuit de raad van beheer waar nodig. Patriek Cattrysse, voorzitter in het werkjaar 2000-2001, is penningmeester en juridisch adviseur. Koen Van Loo, eveneens nieuw in de raad van beheer, is de secretaris van dienst en zal ook actief werken aan public relations.

De Jonge Kamer is binnen het sociaal-economisch weefsel van de Brugse regio een belangrijke speler. Ook in het werkjaar 2002-2003 zal de Jonge Kamer Brugge weer van zich laten horen.

Voor verdere informatie over de Jonge Kamer Brugge en haar activiteiten, contacteer Jonge Kamer Brugge via de voorzitter Jan De Graeve, +32-475-429421, stuur een e-mail naar info@jci-brugge.be of bezoek de website www.jci-brugge.be .



Ingezonden persbericht