Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 27-08-2002 3e persbericht dinsdag 27 augustus 2002

Berichten uit de regio

Helmond: Diefstal televisie
Bij een inbraak in een kantoor aan het Nieuwveld is een televisie weggehaald. Dat gebeurde in de nacht van maandag op dinsdag. De televisie werd gestolen nadat aan de achterkant van het gebouw een ruit uit de sponning was gehaald.

Helmond: Winkeldievegge aangehouden
Een vrouw van 62 uit Helmond is dinsdagmiddag rond 17.00 uur aangehouden voor het plegen van een aantal winkeldiefstallen. Ze zou vandaag onder meer hebben toegeslagen bij een supermarkt, een drogisterij, een kledingzaak en een winkel in huishoudelijke artikelen in het centrum van Helmond. Daarbij nam ze onder meer deodorant-stiften, broodjes, vlees en haarkleurverf weg. De vrouw zit nog vast.

Helmond: Man met valse papieren opgepakt
Een man van 19 uit Togo is dinsdagmiddag rond 17.00 uur aangehouden omdat hij zichzelf uitgaf voor iemand anders. Hij liep vandaag tegen de lamp bij het bedrijf in Helmond waar hij werkte. Daar werd ontdekt dat hij een identiteitsbewijs bij zich had met een valse naam erop. De man wordt ook verdacht van de diefstal van een paspoort in Rotterdam in januari 2001. Hij zit nog vast.

Helmond: Bromfietscontrole
Bij een bromfietscontrole aan de Deltaweg en de Overloop zijn dinsdag 12 bekeuringen uitgedeeld. De bestuurders droegen geen helm of reden op het fietspad in plaats van op de weg.

Son en Breugel: Moeder van verdachte afpersing aangehouden In overleg met de officier van justitie is dinsdagmorgen een 53-jarige vrouw uit Son en Breugel aangehouden. Zij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de mishandelingen en afpersingen die haar 19-jarige zoon bij zijn 81-jarige opa (haar vader) zou hebben gepleegd. De vrouw is ingesloten om deze betrokkenheid te onderzoeken. De 19-jarige zoon zit nog vast.

Valkenswaard: Aanhouding voor diefstal brommer
Een man van 42 en een vrouw van 39 uit Valkenswaard zijn opgepakt omdat ze in Valkenswaard een brommer zouden hebben gestolen. Dat gebeurde dinsdagmiddag rond 17.30 uur. Het tweetal werd in de bossen aan de Eindhovenseweg betrapt door twee agenten, die na een melding een kijkje waren gaan nemen. De man was bezig het hangslot van de brommer met een steen kapot te slaan, terwijl de vrouw de brommer vasthield. De man zit nog vast, en wordt woensdag verhoord. De vrouw is vrijgelaten, maar er is wel proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

Geldrop: Boetes tijdens verkeerscontroles
Bij verkeerscontroles op de Nuenenseweg, de Spoelstraat en de Mierloseweg zijn dinsdag 8 bekeuringen uitgedeeld. Dat gebeurde voor te hard rijden, en voor het niet-dragen van een helm.

Best: Man bedreigt vrouw met mes
Een man van 34 uit Best is dinsdagavond om 20.00 uur in de Abel Tasmanstraat aangehouden omdat hij kort daarvoor zijn vrouw met een mes zou hebben bedreigd. Ook zou hij haar aan de haren hebben getrokken. De aanleiding is een relatie-probleem. De man zit nog vast.