Persbericht Nuon

Nuon benoemt Marja Wagenaar tot directeur Public Strategy

Amsterdam, 27 augustus 2002 - De Raad van Bestuur van Nuon heeft per 15 september a.s. dr. Marja Wagenaar (42) benoemd tot directeur Public Strategy. In die functie is zij verantwoordelijk voor de voorbereiding en de uitvoering van het beleid van Nuon met betrekking tot de publieke positie van de onderneming. Daarin rapporteert zij rechtstreeks aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Tot de landelijke verkiezingen van 15 mei jl. was Marja Wagenaar lid van de Tweede Kamer namens de Partij van de Arbeid. In die functie was zij verantwoordelijk voor onder meer de portefeuilles mediabeleid, kabel en telecom, technologiebeleid, innovatie en ICT en rampenbestrijding.

Marja Wagenaar studeerde politicologie in Amsterdam en startte in 1981 haar loopbaan als persoonlijk medewerker van Jeltje van Nieuwenhoven, momenteel fractievoorzitter van de PvdA in de Tweede Kamer. Van 1985 tot 1992 was Marja Wagenaar werkzaam voor verschillende omroepen als parlementair verslaggever van verschillende actualiteitenrubrieken. In 1992 werd Marja Wagenaar docent politiek-bestuurlijk management bij de vakgroep Bestuurskunde aan de Rijksuniversiteit Leiden. Vijf jaar later promoveerde zij op haar proefschrift

'De Rijksvoorlichtingsdienst. Geheimhouden, toedekken en openbaren' en trad zij toe tot de PvdA-fractie in de Tweede Kamer.

Over Nuon

Nuon is een toonaangevende onderneming in energie en water, die met haar producten en diensten 2,7 miljoen klanten bedient in Nederland en het buitenland . Nuon is koploper in duurzaamheid. Gestreefd wordt naar evenwichtige groei voor alle stakeholders: aandeelhouders, medewerkers, klanten en milieu & maatschappij. Nuons omzet in 2001 bedroeg 4,5 miljard euro. Bij Nuon werken ruim 10.000 mensen. De belangrijkste aandeelhouders van Nuon zijn de provincies Gelderland, Noord-Holland en Friesland en de gemeente Amsterdam.

Nuon Mediarelaties, 00, e-mail: mediarelaties@nuon.com