Gemeente Nieuwegein

Collegebesluiten 27 augustus 2002

Hieronder vindt u samenvattingen van de openbare besluiten uit de wekelijkse collegevergadering. Hoewel deze samenvattingen met zorg zijn samengesteld, kunt u er geen rechten aan ontlenen: de samenvattingen geven immers een beknopt beeld van de beleidsstukken waarover het college heeft besloten.

? Portefeuille van burgemeester Cor de Vos

Convenant tussen Nieuwegeinse en Utrechtse brandweer over wederzijdse ondersteuning (2002/7147)
Op 19 februari 2002 heeft het college bij de behandeling van voortgangsrapportage over de repressieve brandweerzorg besloten een convenant op te stellen met de brandweer in Utrecht. In dat convenant wordt geregeld dat de eerste tankautospuit die uitrukt naar branden en andere ongevallen op de industriegebieden Liesbosch en Laagraven, door de brandweer Utrecht wordt geleverd. De aanleiding voor het convenant is het feit, dat de Utrechtse brandweer sneller bij de genoemde industriegebieden kan zijn dan de Nieuwegeinse brandweer. De Utrechtse brandweer bedient de genoemde gebieden vanuit de kazerne Europalaan, en nadat deze kazerne is opgeheven: vanuit kazerne De Helling (op de hoek van de Briljantlaan). Ook wordt in het convenant geregeld dat Nieuwegein een eerste tankautospuit en hulpverleningsvoertuig voor de Utrechtse polder Rijnenburg levert, in geval van branden en andere ongevallen aldaar. In dat gebied kan de Nieuwegeinse brandweer sneller arriveren dan de Utrechtse. Burgemeester Cor de Vos zal op een nog te bepalen tijdstip het convenant namens de gemeente Nieuwegein ondertekenen.

? Portefeuille van wethouder Jacqueline Verbeek

College stelt lijst bouw- en sloopverguningen vast (2002/7980) Het college heeft een lijst met te verlenen bouw- en sloopvergunningen vastgesteld. Deze lijst verschijnt in principe volgende week donderdag als openbare bekendmaking in de Molenkruier.

College verleent geen toestemming voor bouw woning in De Hoge Landen (2002/7843)
Er is een verzoek ingediend om een tot twee woningen te mogen bouwen in het gebied De Hoge Landen. Het bestemmingsplan "Landelijk gebied Zuid" staat woningbouw niet toe. Gezien het beleid dat voortvloeit uit het "natuurgebiedplan Zuid West Utrecht" en de gemeentelijke beleidsnota "Het Sein op groen" is bebouwing met woningen in dit gebied strijdig en niet gewenst. Daarom heeft het college besloten geen medewerking te verlenen aan het verzoek en het eerdere besluit van 20 juni 2000 te handhaven.

College verklaart bezwaren Multiplan ongegrond (2002/4249) De gemeente Nieuwegein heeft vastgesteld dat Multiplan Ontwikkeling b.v. zonder bouwvergunning een gebouw aan de Ravenswade te Nieuwegein bouwt. Voor het bouwen zonder bouwvergunning is Multiplan Ontwikkeling b.v. daarom een dwangsom opgelegd. Tegen dit besluit heeft Multiplan Ontwikkeling b.v. bezwaar gemaakt. De bezwaren zijn vooral gericht op de lange duur van behandeling van de bouwvergunningaanvraag, het feit dat het bouwplan past in het ontwerp-bestemmingsplan en het grote belang van Multiplan Ontwikkeling b.v.. Het college heeft alle bezwaren ongegrond verklaard en blijft bij haar eerder genomen besluit voor het opleggen van de dwangsom. Bovendien heeft het college het verzoek om vergoeding van de kosten van rechtsbijstand afgewezen omdat het besluit als zodanig in stand blijft.

College wijst verzoek plaatsing reclamemast af (2002/7235) Het college heeft een verzoek van Hornbach om op haar terrein in de Liesbosch een reclamemast neer te zetten van circa 30 meter afgewezen. Het beleid van de gemeente is er op gericht om slechts één reclamemast van een dergelijke omvang op het bedrijventerrein toe te staan. Omdat er al een dergelijke reclamemast nabij de Stiho is gerealiseerd stemt het college niet in met het verzoek.

College neemt kennis van bedinkingen tegen bestemmingsplan Het Klooster (2002/5753)
Het college van B&W heeft kennisgenomen van de bedenkingen die bij Gedeputeerde Staten zijn ingediend tegen het bestemmingsplan "Het Klooster 2002".

College stemt in met voorontwerpbestemmingsplan Galecopperzoom (2002/7979) Het college heeft ingestemd met het voorontwerpbestemmingsplan voor het plangebied Galecopperzoom. Het plan wordt nu voorgelegd aan de raadscommissie Ruimtelijke inrichting en Milieu van 17 september 2002. Als de commissie instemt met het plan, wordt de inspraakprocedure gestart en vindt overleg plaats met betrokken instanties.

Technische aanpassing sportaccomodaties tegen legionellabacterie (2002/7975)

Eigenaren van collectieve leidingwaterinstallaties zijn verplicht om een risicoanalyse uit te voeren, zonodig een risicobeheersplan op te stellen en maatregelen te nemen om de gezondheidsrisico's van legionellabacterie te voorkomen. De gemeente gaat bij de sportaccommodaties waar zij eigenaar van is voorlopige technische aanpassingen treffen om besmetting met legionella te voorkomen. Ook zal de gemeente het verplichte doorspoel- en controleregime van het beheersplan extern laten uitvoeren. Alle gebruikers van de gemeentelijke sportaccommodaties zullen hieromtrent begin september worden geïnformeerd. Voor 2002 zijn de kosten van de maatregelen ¤ 57.550,-

? Portefeuille van wethouder Carla Breuer

Deze week geen onderwerpen in deze portefeuille.

? Portefeuille van wethouder Evert van Linge

College besluit over verzoeken standplaats in Galecop (2002/7845) Het standplaatsenbeleid van de gemeente Nieuwegein is gebaseerd op een maximumstelsel. Dit betekent dat er per wijk of winkelcentrum maximaal twee standplaatslocaties kunnen worden ingenomen. Het college heeft besloten een standplaatsvergunning te verlenen tot het innemen van een standplaats op vrijdag en zaterdag nabij winkelcentrum Galecop én een standplaatsvergunning te verlenen op maandag en dinsdag nabij winkelcentrum Galecop. Bij de standplaats in Galecop was ook gevraagd om op de overige dagen van de week standplaats te kunnen innemen. Dit verzoek is afgewezen evenals een ander verzoek voor deze locatie, aangezien op de gevraagde dagen beide standplaatslocaties in Galecop bezet zijn.

? Portefeuille wethouder Corrie van Rooijen

Deze week geen onderwerpen in deze portefeuille.

? Portefeuille wethouder Martin Monrooij

Deze week geen onderwerpen in deze portefeuille.

Invoerdatum 30-8-2002