Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

27/09/02 Prinses Margriet opent vernieuwde ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden opent vrijdag 27 september in Hoogeveen het volledig gerenoveerde ziekenhuis Bethesda. Het ziekenhuis heeft in drie jaar een complete metamorfose ondergaan van een ziekenhuis uit de jaren zestig naar een modern geoutilleerde instelling voor gezondheidszorg.

Het beddenhuis is geheel vernieuwd en heringericht, met veel aandacht voor privacy. Er is een nieuwe vleugel aangebouwd met dagverblijven, liften en een trappenhuis. Verder zijn de operatiekamers, de röntgenafdeling, de laboratoria en de afdeling spoedeisende hulp geheel vernieuwd. De poliklinische capaciteit is met een kwart uitgebreid. Ook heeft het ziekenhuis één centrale entree en hal gekregen, met een veelheid aan functies.

Mede door de renovatie is het ziekenhuisterrein een interessante vestigingsplek geworden voor andere bedrijven en instellingen die werkzaam zijn op het gebied van de gezondheidszorg. Er wordt intensief samengewerkt met het naastgelegen verpleeghuis Weidesteyn. Inmiddels heeft onder meer de thuiszorg zich op het terrein gevestigd, evenals een orthopedische instrumentmakerij. Binnenkort wordt gestart met de bouw van het Centrum Geestelijke Gezondheidszorg Hoogeveen, een samenwerkingsverband met GGZ Drenthe en de kinderpsychiatrie, waardoor psychiatrische zorg en somatische hulpverlening in de regio elkaar kunnen ondersteunen en versterken.

Prinses Margriet verrichtte in 1970 eveneens de officiële opening van het ziekenhuis.