AVR BEDRIJVEN


Persbericht Holding AVR - Bedrijven
Rotterdam, 27 augustus 2002

AVR helpt bij sloop boorplatform voor Deense kust

In opdracht van de firma DDM uit de Meern is AVR dit weekeinde begonnen met de voorbereidingen voor de sloop van een oud boorplatform in de Kieler Bocht voor de Deense kust. Na 16 jaar trouwe dienst en het omhooghalen van miljoenen liters olie wordt het platform afgebroken omdat het olieveld nagenoeg leeg is.

De sloop van de bovenbouw van het platform wordt uitgevoerd door DDM. Voordat hiermee kan worden begonnen moet het boorplatform worden gelift, zodat zij als het ware weer op het water drijft. Daartoe moeten de fundamenten van het platform, die zijn gevuld met beton en normaliter 1200 meter in de zeebodem steken, worden leeggemaakt. Voor deze specialistische taak, waarbij hogedruk water techniek wordt toegepast, is het bedrijfsonderdeel AVR-Industrial Services door DDM ingeschakeld.

De werkzaamheden zullen enkele weken duren. Bij de sloop van het platform wordt gewerkt volgens het 'zero dumping' principe. Dit garandeert een milieuvriendelijke sloop, afvoer en zoveel mogelijk hergebruik van materialen. Vanwege het unieke karakter van deze sloop zijn de voorbereidende werkzaamheden gefilmd door Discovery Channel en enkele lokale Duitse televisiestations.


---

---


AVR