Zusterstad Hranice te gast in Leidschendam-Voorburg

Persbericht Leidschendam-Voorburg, 23 augustus 2002
---

Van dinsdag 27 tot en met zaterdag 31 augustus zijn het stadsorkest en een majorettegezelschap uit onze zusterstad Hranice in Tsjechië te gast in Leidschendam-Voorburg. Op woensdag 28 augustus worden de gasten van 12.30 uur tot 13.30 uur officieel ontvangen door het gemeentebestuur van Leidschendam-Voorburg met een lunch in Het Blesse Paard in Stompwijk. Tijdens het Cultureel Zomerfestival op zaterdag 31 augustus op het Koningin Julianaplein verzorgen de majorettes vanaf 11.00 uur diverse optredens samen met het stadsorkest en de Voorburgse verenigingen The Millies (ook majorettes) en St. Caecilia.

De organisatie en ontvangst van de gasten is in handen van de werkgroep Voorburg-Hranice. Naast de muzikale activiteiten krijgen de gasten een cultureel en toeristisch programma voorgeschoteld met diverse bezoeken aan onze stad, de molens en de polders en de historische binnenstad van Delft.

Het stadsorkest uit Hranice bestaat uit 42 leden en een dirigent. Het majoretteteam bestaat uit 10 jongedames. De begeleiding van de groep is in handen van Daniëlla Jablonska (voorzitter werkgroep Hranice), Jana Cerna (ambtenaar cultuur en stedenbanden Hranice) en de fotograaf Jiri Andrysek.