Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Breda

Datum: 26/8/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

Beroving

BREDA: Een 19-jarige Prinsenbeekse is vanmiddag omstreeks 12.40 uur, terwijl zij over de Fellenoordstraat fietste, door een jongen op een scooter beroofd van haar tas.

Een 19-jarige vrouw fietste vanmiddag over de Fellenoordstraat in de richting van de Markendaalseweg. Een jongen op een scooter kwam naast haar rijden en zag kans de lussen van haar handtas, die zij om haar rechterarm had, door te knippen. De diefstal gebeurde in een fractie van een seconde. Ze zag de scooterrijder met haar tas wegrijden. Het meisje is gedupeerd want in haar tas zat ook haar mobiele Nokia 3310 telefoon, maar ook haar sleutels, OV-jaarkaart, bankpas en een blauwe Kipling portemonnee

Bedrijfsinbraak

BREDA: Vandaag heeft het team Tuinzigtlaan een aangifte opgenomen van een bedrijf gevestigd op het industrieterrein nabij de Slingerweg. Bij het bedrijf is woensdagavond 21 augustus jl. omstreeks 23.00 uur ingebroken. De daders hebben aan de achterzijde van het bedrijf een rolluik geforceerd door het slot open te knippen en daarna een ruit van een raam uitgesneden.

Uit het magazijn heeft men 13 autonavigatiesystemen (VDO Dayton, Pioneer en Panasonic) 8 autoradio cd-spelers (Pioneer), 6 versterkers, 6 beeldschermen en 3 DVD spelers gestolen. De waarde van de buit wordt geschat op circa 20.000 euro. Het tijdstip van de inbraak staat vast vanwege een alarmmelding. Politieagenten kwamen ter plaatse maar hebben de daders niet meer aangetroffen.

Buurtonderzoek

BREDA Naar aanleiding van de gewapende overval op een pizzeria aan de Kesterenlaan (Haagse Beemden) op 24 augustus jl. hebben vier agenten van het team PrinsenBeemden vandaag een uitgebreid buurtonderzoek ingesteld. De bijzonderheden zijn genoteerd, het onderzoek wordt vervolgd.

Controle rood licht

BREDA: Het team PrinsenBeemden heeft vandaag een rood licht controle gehouden op de kruising Elleboog-Backer en Ruebweg. Tussen 07.15 uur en 09.00 uur werden maar liefst 34 automobilisten op de bon geslingerd. Zij kregen een boete van 86 euro.

Gesignaleerde aangehouden

BREDA: De wijkagenten van het team Centrum surveilleerden vanmiddag in het Valkenberg park te Breda. Zij zagen een hen bekende jongen(17), zonder vaste- woon of verblijfplaats, lopen. Bij navraag bleek de jongen nog gehoord te moeten worden als verdachte voor een verduisteringszaak uit 2001. Bij het onderzoek aan de kleding werden ook 4 bolletjes met vermoedelijk cocaïne en een zakje hasj aangetroffen. De verdachte is ingesloten.