Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-08-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.10 uur

Bestuurder onder invloed

UTRECHT - De politie heeft maandagavond een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 20.00 uur zagen agenten een man met zijn auto over de Saffierlaan rijden. Het was bij de agenten bekend dat de man s morgens zijn rijbewijs had moeten inleveren vanwege het rijden onder invloed. Aan het einde van de Saffierlaan kreeg de 34-jarige bestuurder uit Terschelling een stopteken.

Tijdens de controle roken de agenten een alcohollucht. Na een eerste blaastest bleek dat hij wederom te veel gedronken had. De man werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Uiteindelijk bleek dat hij 1,1 promille alcohol in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs was inmiddels als ingenomen. Met een rijverbod van vier uur werd hij naar huis gestuurd.

Snelheidscontrole

UTRECHT Op de Einsteindreef heeft de politie maandagmiddag een snelheidscontrole uitgevoerd.

Tussen 13.15 en 14.45 uur werden 618 voertuigen gecontroleerd. Voor 62 bestuurders werd een bekeuring uitgeschreven voor te hard rijden. Op de Einsteindreef geldt een maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km/u.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Maandagmiddag heeft de politie twee mannen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

Omstreeks 14.45 uur werd de politie gebeld door personeel van een winkel aan de Steenweg. Het personeel vermoedde dat twee mannen met geprepareerde tassen kleding aan het stelen waren. Ter plaatse trof de politie geen verdachten meer aan. Getuigen hadden gezien dat de mannen in de richting van de Mariaplaats waren gelopen om de buit in een auto te leggen.

Agenten van het Mountainbiketeam zagen één van de verdachten bij het voertuig staan en spraken de man aan. In de kofferbak werd een hoeveelheid gestolen kleding aangetroffen. De 23-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats werd aangehouden. Enige tijd later kwam een tweede verdachte naar de auto lopen. Ook deze man 19 jaar en afkomstig uit Rotterdam- werd aangehouden. De politie onderzoekt of er nog een derde verdachte in het spel was.

Bekeuring met stereo op 10

UTRECHT Op de Theemsdreef heeft de politie een man bekeurd omdat hij niet naar de politie wilde luisteren en een bevel negeerde.

Rond 17.00 uur was een agent bezig een bekeuring uit te schrijven voor een bromfietsbestuurder op het winkelcentrum De Klop. Op dat moment reed een 29-jarige bestuurder uit Utrecht met zijn cabriolet en de stereo op 10 voorbij. De agent gaf de man middels handgebaren aan dat hij zijn stereo zachter moest zetten, echter de bestuurder vond dit niet nodig, parkeerde zijn voertuig en liep een winkel in.

Op het moment dat de man naar buiten kwam sprak de agent hem aan op zijn gedrag en gaf hem een bekeuring. De Utrechter wilde van niets weten en stapte in zijn auto en reed met de stereo op 10 weer weg. Een surveillancewagen hield de bestuurder op de Theemsdreef staande, waarop de man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.