Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-08-2002 Persberichten district Eemland zuid, 09.35 uur

Winkeldief aangehouden

AMERSFOORT In een winkel aan de Hellestraat werd maandagmiddag omstreeks 15.00 uur een 33-jarige man uit Amersfoort aangehouden. De man wilde de winkel verlaten zonder de door hem meegenomen schoonmaakproducten af te rekenen. De waarde van de producten was ongeveer 27 euro.
Na verhoor en onderzoek in het politiebureau bleek dat de man nog een vonnis van 35 dagen had open staan voor andere gepleegde delicten. Hij werd hiervoor overgebracht naar het huis van bewaring.

Snelheidscontrole, 30 bekeuringen

ACHTERBERG Tijdens een snelheidscontrole met de lasergun op de Maatsteeg werden maandagmiddag 30 automobilisten bekeurd. Zij overtraden de maximum snelheid van 80 km/h. De hoogst gemeten snelheid was 114 km/h.

Gewapende overval

AMERSFOORT Op de Wiekslag vond maandagmiddag omstreeks 14.30 uur een gewapende overval plaats.

Twee medewerkers van een geldtransportbedrijf waren bij de geldautomaat aan het werk. Op het moment dat een van de medewerkers, 22-jarige man uit Amsterdam, de ruimte van de geldautomaat verliet werd hij weer naar binnen geduwd. Een onbekend gebleven man bedreigde hem met een pistool waardoor de man gedwongen werd de overvaller een nog onbekend geldbedrag mee te geven. Hierop ging de dader er vandoor waarbij hij vermoedelijk bij zijn vlucht nog een schot loste.

De overvaller was tussen de 35 40 jaar oud, slank/normaal postuur met een lengte van 185 190 mtr. Hij droeg een zwarte helm en had een opvallende puist in zijn gezicht. Daarnaast droeg hij een blauw lederen jack met een brede rode band over de borst. Getuigen van de overval kunnen contact opnemen met de politie in Amersfoort, telefoon 0900 8844.