Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5459326
Afkomstig van: E. Straathof
Datum: 27 augustus 2002
·

Schennispleger/aanrander Reeuwijk
De politie is op zoek naar een schennispleger cq. aanrander die maandag 26 augustus rond 17.10 uur in de Reeuwijkse Hout op de Steupel twee meisjes uit Reeuwijk heeft lastiggevallen. De man, ongeveer 40 jaar oud, met een gezet postuur en op de fiets, heeft in het zicht van de meisjes van 16 en 21 jaar oud schennis gepleegd en heeft het 16-jarige meisje onzedelijk betast. Daarna is de man weggefietst in de richting van de Oudeweg. De meisjes hebben aangifte gedaan bij de politie.

Aanrijding met gewonden Boskoop
Op maandag 26 augustus omstreeks 08.08 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Alphenseweg in Boskoop. Ter plaatse bleek dat een 22 jarige fietser uit Kielce (Polen) over de Alphenseweg reed richting Alphen aan den Rijn terwijl deze weg verboden is voor fietsers. Plotseling stak de fietser de weg over en zag een 54-jarige bestuurster uit Alphen aan den Rijn over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De fietser is met beenletsel overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis te Gouda.

Aanrijding met gewonden Gouda
Op maandag 26 augustus omstreeks 14.35 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Kleiweg in Gouda. Ter plaatse bleek een 65-jarige fietster uit Gouda een frontale botsing te hebben gehad met een 60-jarige fietser uit Gouda. De aanrijding vond plaats in een fietsertunnel waar op dat moment wegwerkzaamheden plaatsvonden. De vrouw uit Gouda werd met heupletsel overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis te Gouda.

Rijden onder invloed Nieuwkoop
De politie hield op dinsdag 26 augustus omstreeks 20.46 uur een 68-jarige vrouw uit Aarlanderveen aan. Zij werd ervan verdacht onder invloed van alcohol haar auto te besturen. Bij de vrouw werd een bloedproef afgenomen waarvan de uitslag nog wordt afgewacht. De vrouw werd heengezonden met een rijverbod van 6 uur.

Man van fiets getrokken Leiden
De politie heeft op dinsdag 27 augustus aangifte opgenomen van een 33-jarige man uit Leiden. De man fietste omstreeks 00.12 uur over de Nieuwe Beestenmarkt waar hij door een manspersoon van zijn fiets werd geslagen. Hierna kreeg hij van zijn belager nog een kopstoot. Hierna is de belager er vandoor gegaan. De man uit Leiden heeft hiervan hoofdletsel opgelopen.