Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Emmen 27-08-2002
Persberichten dinsdagochtend 27 augustus 2002 Ernest Zinsmeyer 06 22662875

Op hol geslagen paard richt schade aan
ROSWINKEL Maandagmiddag heeft een paard dat voor het eerst met een wagen liep, schade aangericht in de omgeving van de Roswinkelerstraat. Het paard was er vandoor gegaan, had met de wagen al een geparkeerde auto geraakt, en ploegde door een tuin, toen surveillerende agenten het opmerkten. Om te voorkomen dat het dier de drukke verbindingsweg opliep zetten de agenten de dienstauto ervoor. Het paard liep er echter langs en beschadigde de rechterkant van de dienstauto met zijn wagen. Even later kwam de eigenaar erbij, en kon de combinatie tot staan worden gebracht. Alle aangerichte schade zal worden opgeteld, en wordt geregeld.

Beschonken vrouw rijdt de sloot in
VALTHERMOND Maandagmiddag tegen 16.45 uur is een 45-jarige vrouw uit Gasselternijveenschemond langs de Drentse Mondenweg met haar auto de sloot ingereden. Daarbij liep ze een hoofdwond op, en werd per ambulance naar het Scheperziekenhuis gebracht. Omdat ze gedronken had is van haar een bloedproef genomen.

Dronken autocrosser opgepakt
EMMEN Maandagnacht rond 2.00 uur kreeg de politie een melding dat er iemand met een auto aan het crossen was in de bossen nabij de Laan van de Bork. Ter plekke gekomen zagen agenten een auto met rokende banden voor hen langs schieten en in de struiken tot stilstand komen. De bestuurder, een 19-jarige Emmenaar die zo dronken als een kanon was, is aangehouden, en ter ontnuchtering ingesloten. Als de drank is uitgewerkt zal hij worden verhoord. De auto is in beslag genomen.

Woninginbraak
ASSEN Maandag overdag is ingebroken in een woning aan de Delft. De 30-jarige bewoner merkte gistermiddag dat een stereoset was gestolen. De dader is binnengekomen door via een openstaand bovenraampje het grote raam eronder vermoedelijk open te hengelen.

Snelkraak
BEILEN Maandagnacht rond 2.00 uur is een snelkraak gepleegd in een tankstation aan de Stationslaan. De dader heeft een raam vernield, en uit de zaak is een hoeveelheid rookartikelen verdwenen.

Winkeldiefstallen
RODEN Maandag tussen de middag is een 37-jarige man uit Roden betrapt bij een supermarkt in de Albertsbaan met niet afgerekende boodschappen onder zijn kleren. Hij is aangehouden, en kreeg een snelrechtdagvaarding.

ASSEN Maandagmiddag rond 14.30 uur is een 48-jarige Assenaar betrapt bij de diefstal van een pak hamburgers in een winkel aan de Noordersingel. Daarop sloeg hij op de vlucht, maar een eindje verderop wist een medewerker van de winkel hem te achterhalen. Hij kon de man even later overdragen aan de politie, maar is daarbij wel door winkeldief in zijn hand gebeten.
HOOGEVEEN Maandagmiddag omstreeks 17.00 uur is een 40-jarige man uit Aalden betrapt bij de diefstal van repen chocola, pakjes sigaretten en kauwgom. Dat gebeurde in een supermarkt in de Tamboerpassage. Hij is aangehouden en kreeg een snelrechtdagvaarding.

Zakkenroller in de trein aangehouden
ASSEN Maandagmiddag tegen 13.00 uur belde een 38-jarige vrouw uit Stadskanaal naar de politie omdat haar portemonnee was gerold op het station. De dader was in de trein naar Zwolle gestapt. De zoon van de bestolen vrouw moest echter met dezelfde trein mee, en hield de verdachte daar in de gaten. De Spooorwegpolitie werd ingeseind en die hield de verdachte in de trein aan, in het bezit van de portemonnee met inhoud van de Stadskanaalse. De verdachte, een 17-jarig meisje uit Zwolle, is meegenomen naar het bureau in Zwolle, en daar wordt de zaak afgehandeld.

Notoire wanbetaler van terras geplukt
EMMEN Maandagmiddag beklaagde een horecaondernemer zich over een klant op zijn terras, die al voor de tweede keer in enkele dagen een paar biertjes op zijn terras had besteld, en nu weer niet wenste te betalen. Toen de serveerster hem daarover aansprak begon de man tegen haar uit te varen, waarop de politie werd gebeld. Omdat de man, een 64-jarige Emmenaar, ook nog een rekening had openstaan van niet betaalde benzine bij een tankstation in Emmen, is hij aangehouden, De benadeelden doen aangifte en tegen de man wordt nu proces-verbaal opgemaakt wegens flessentrekkerij.

Mishandelingen
ASSEN Maandagavond is in de Kruisstraat een 18-jarige Assenaar in elkaar geslagen door een nog onbekende man. Deze beschuldigde de 18-jarige van diefstal van fietsen en begon op hem in te slaan. Daarbij liep hij kneuzingen en verwondingen over zijn hele lichaam op, waaraan hij is behandeld in de huisartsenpost. De jongeman doet aangifte en de politie in Assen is op zoek naar de dader. RODEN Maandagavond tegen 23.00 uur is een 23-jarige man uit Roden op de Touwslager mishandeld door een groepje jongeren. Hij fietste langs het groepje, dat daar op een bankje zat. Iemand in dat groepje begint tegen hem te schelden, waarop hij doorfietst. Even later wordt hij ingehaald door een scooter en wordt hij van de fiets getrapt. Daarop laat hij zijn fiets liggen en vlucht in de richting van appartementen aan de andere kant van een braakliggend terrein. Een bewoner van die appartementen heeft het een en ander gezien en spreekt de jongeren aan. Daarop krijgt ook hij een vuistslag in zijn gezicht. Samen weten ze te ontkomen en bellen de politie, die de zaak hoog opneemt en een onderzoek start.