Korps: Groningen, plaats: Diverse 27-08-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 27 augustus 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: fietsendief opgepakt
Een getuige meldde maandagnacht aan de politie dat een 25-jarige man bij het Groninger Museum een fiets aan het openbreken was. De man werd fietsend op de Ubbo Emmiussingel aangetroffen. Hij werd aangehouden en naar het bureau gebracht. De fiets bleef daar achter en de Stadjer kreeg een proces-verbaal.

Groningen: agressieve dronken man
In de Herestraat werd maandagnacht een 35-jarige Stadjer aangetroffen die languit tussen de boompjes lag. De man bleek gedronken te hebben en had naar eigen zeggen ook verdovende middelen gebruikt. Hij werd voor openbare dronkenschap aangehouden en naar het bureau getransporteerd. In het bureau werd de man zeer recalcitrant en is hij met gepast geweld overmeesterd om zijn roes uit te slapen.

Groningen: overvaller van supermarkt gepakt
In een supermarkt aan de Eyssoniusstraat deed een 35-jarige man uit Groningen maandagmiddag een greep in de kassa. De man had een mes in zijn hand en haalde meerdere biljetten uit de kassalade. Daarna snelde hij de winkel uit. Op basis van het opgegeven signalement kon de politie kort na de overval de man die fietste in de van Kerckhoffstraat aanhouden. Hij bleek in het bezit van een mes en van meerdere biljetten. De man is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Groningen: bromfietser onder invloed
Een 20-jarige bromfietser uit Groningen werd maandagnacht gecontroleerd op de Kraneweg omdat hij zonder helm reed. De bromfietser werd staande gehouden en rook naar alcohol. Hij moest blazen en scoorde een promillage van 1.0. De Stadjer kreeg een rijverbod en een dagvaarding.

Groningen: man valt van ladder
Op de Menkemaheerd viel maandagmiddag een 63-jarige bewoner die zijn ramen aan het schoonmaken was van de ladder. De ladder gleed weg en de man viel zon anderhalve meter naar beneden. Voor de hulpverlening kwam de traumaheli ter plaatse en het slachtoffer werd met borstletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: vrouw in gestolen auto
De politie kreeg maandagochtend de melding dat er een vrouw onwel in een auto zat die geparkeerd stond in de Larix. Ter plaatse bleek een 28-jarige vrouw uit Groningen in de auto te slapen. De auto waarin zij lag stond als gestolen gesignaleerd. De vrouw werd aangehouden en bekende op het bureau de wagen gestolen te hebben. Zij is voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: automobilist zwaar onder invloed
Agenten zagen maandagochtend een 36-jarige automobilist uit Groningen met hoge snelheid over de Diamantlaan rijden. Bij de Edelsteenlaan raakte de man een vluchtheuvel. In de Topaasstraat werd de man staande gehouden. Op het bureau blies de Stadjer een promillage van 2.1. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en kreeg een dagvaarding.

Scheemda: Politie zoekt getuigen dodelijk ongeval De politie is op zoek naar nog meer getuigen die iets over de toedracht van het dodelijk ongeval vorige week op de Oude Rijksweg bij Scheemda kunnen zeggen. Het onderzoek geeft tot dusver een te beperkt beeld van de tragische gebeurtenis waarbij een 42-jarige inwoner van Scheemda om het leven is gekomen en drie anderen gewond. Het ongeval ontstond op de kruising met de Graaf Adolfbrug waarbij de auto van het slachtoffer frontaal op een andere personenauto botste. Beide autos kwamen daarna in het Winschoterdiep terecht. Getuigen worden dringend verzocht om contact op te nemen met de politie in Winschoten, te bereiken onder telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Delfzijl: inbreker aangehouden
Bewoners van de Kerkstraat in Delfzijl hebben maandagnacht een 19-jarige inbreker aangehouden. Ze werden wakker van hun blaffende hond. Toen ze gingen kijken bleek een raam open te staan en was er een bloempot omgevallen. In de brandgang zagen ze vervolgens de jongeman weglopen. Na een korte achtervolging konden ze hem aanhouden en later overgeven aan de politie. De 19-jarige Delfzijlster is voor nader onderzoek ingesloten.

Delfzijl: kind onder auto
Een 11-jarig jongetje is maandagavond op de Europaweg in Delfzijl gewond geraakt toen hij plotseling de weg overstak en door een personenauto werd aangereden Hij is met diverse kneuzingen overgebracht naar het ziekenhuis. De automobiliste, een 53-jarige inwoonster van Delfzijl, kwam met de schrik vrij. Het kind stond in een groepje langs de kant van de weg. Toen de auto vlakbij was liep hij plotseling de weg op, waardoor een aanrijding niet meer was te voorkomen.

Snelheidscontroles
Er zijn in de provincie diverse controles gehouden. Op de Nijverheidsstraat in Wildervank zijn maandagmorgen 259 voertuigen gecontroleerd Daarvan reden er 23 te hard. De hoogst genoteerde reed 79 km/u, terwijl maximaal 50 km/u was toegestaan. Op de Westeind in Zuidbroek werden 82 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 25 te hard. De hoogst genoteerde reed hier 96 km/u (maximum 50). Op de Provincialeweg N360 bij Appingedam werden 150 voertuigen gecontroleerd, waarvan er zes de maximumsnelheid van 80 km/u met meer dan 30/km/u overschreden. De hoogst genoteerde reed zelfs 135 km/u. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Op het Zwet in Delfzijl werden 1245 voertuigen gecontroleerd (50 km/u). Daarvan reden er 23 te hard. De hoogst genoteerde reed 92 km/u.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)