Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 27-08-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06 - 51 40 19 52

Getuigen gezocht straatroof
ALMERE De politie zoekt getuigen van een straatroof die afgelopen zondagochtend plaatsvond op de Meerstraat. Een 21-jarige Almeerder liep rond 05:15 uur s ochtends over de Kruisstraat toen hij gepasseerd werd door een scooter. De passagier - die een bivakmuts droeg - stapte af, volgde de Almeerder tot op de Meerstraat, pakte de Almeerder vast en sloeg hem met waarschijnlijk een alarmpistool tegen het hoofd. Toen de man de Almeerder om geld vroeg, pakte de Almeerder zijn portemonnee. Hierop ontstond een kleine strubbeling waarbij de Almeerder wist te ontkomen. Toen hij wegrende zou de dader zijn alarmpistool afgevuurd hebben. Volgens de Almeerder voldoet de dader aan het volgende signalement: man met donkere huidskleur, normaal postuur en ruim 1,80 m lang. De politie vraagt mensen die iets gezien of gehoord hebben of over informatie beschikken die van belang kan zijn voor het onderzoek zich te melden bij de recherche van Almere Haven, tel.: 0900-8844.

Ongevallen
LELYSTAD Op de Rode Klif is maandagmiddag een 14-jarige jongen uit Lelystad gevallen met de fiets. Waarschijnlijk reed hij over een bultje in de weg en kon zijn evenwicht niet meer bewaren. Hij is met letsel aan de pols per ambulance overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis.
LELYSTAD Maandagnacht is op de Zuigerplasdreef een 52-jarige automobilist uit Lelystad van de weg geraakt. Hij is waarschijnlijk recht over de rotonde bij de Ziekenhuisweg gereden, is gelanceerd en over de kop geslagen. Hij had geen autogordel gedragen. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis. Omdat hij tegenover de politie verklaarde dat hij alcohol had genuttigd is een bloedproef afgenomen. Zijn rijbewijs is ingevorderd. ZEEWOLDE Bij een aanrijding op de Gooiseweg zijn twee mensen gewond geraakt. Een 36-jarige automobilist uit Nijkerk wilde linksaf de Gooimeerdijk inrijden en zag daarbij een tegemoetkomende auto over het hoofd. Een aanrijding was niet meer te voorkomen. De inzittenden van de tweede auto, een 62-jarige bestuurder en zijn 58-jarige passagiere (beiden uit Epe) raakten gewond. De vrouw raakte bekneld en is door de brandweer bevrijd. Beide zijn met onbekend letsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Zonder rijbewijs in onverzekerde auto
LELYSTAD Een 21-jarige automobilist uit Lelystad is maandagnacht op de Neringweg aangehouden voor rijden zonder rijbewijs. Daarnaast bleek de auto niet verzekerd te zijn. De man is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau en met twee bekeuringen weer heengezonden. Zijn auto moest hij op het politiebureau achterlaten. De auto wordt weer vrijgegeven als de verzekering geregeld is.