Politie Amsterdam-Amstelland

Gijzelaar ontsnapt
27-8-2002. Maandagavond ontsnapte een 35-jarige vrouw uit een woning in Amsterdam-Oost aan haar vermoedelijke gijzelnemers. Tegenover de door buurtbewoners gealarmeerde agenten, vertelde zij dat ze daar tegen haar wil werd vastgehouden. Ook gaf zij aan bolletjes met verdovende middelen geslikt te hebben. Zij dacht dat daarmee iets mis was gegaan.Zij werd naar een ziekenhuis vervoerd, waar zij direct werd geopereerd. In haar lichaam werden meerdere bolletjes aangetroffen. Politiemensen arresteerden in de woning drie mannen (27, 33 en 36 jaar) op verdenking van wederrechtelijke vrijheidsberoving. Bij een huiszoeking werd in de woning een hoeveelheid verdovende middelen :
Hennepplantage
27-8-2002. Gisterochtend rond kwart over tien trof de politie in een woning in de Amstelbuurt een hennepplantage aan. Hierbij werden twee 34-jarige mannen aangehouden en ingesloten. In de ruimte werden 131 planten en bijbehorende apparatuur in beslag genomen. De benodigde elektriciteit bleek illegaal afgetapt te worden. Hiervan wordt door het elektriciteitsbedrijf aangifte gedaan.


---

Bromfietser onderuit
27-8-2002. Gisterochtend tegen kwart over tien raakte een 17-jarige bromfietser gewond bij een eenzijdige aanrijding op het trottoir van de Noordwal. De jonge bestuurder reed, vermoedelijk met hoge snelheid, tegen een stuk straatmeubilair aan en kwam te vallen. Hij raakte zeer ernstig gewond en werd onder politiebegeleiding naar een ziekenhuis overgebracht. Hij is op de intensive care opgenomen.


---

Bestuurder aangehouden
27-8-2002. Gisteravond rond tien voor acht reed een 50-jarige automobilist in de sloot naast de Kruislaan. Aan dit waterballet ging een vreemde stuurmanoeuvre vooraf. De bestuurder reed met zijn personenauto vanaf de Middenweg, over de Kruislaan, in de richting van het Robert Kochplantsoen. Na eerst rechts de stoeprand opgereden te zijn, raakte hij een lantaarnpaal en schoot naar links richting de sloot. De bestuurder is in een ziekenhuis behandeld en daarna aangehouden in verband met het vermoedelijk gebruik van alcoholhoudende drank. Er werd bij de man een bloedproef afgenomen. De auto is door duikers van de brandweer en een politiekraan uit het water gevist.


---

Politieauto over de kop
Gisteravond rond tien voor acht vond een aanrijding plaats op de kruising van de Molukkenstraat en de Insulindeweg. Hierbij waren een politieauto, die onderweg was naar een spoedmelding, en een taxi betrokken. De surveillanceauto, die gebruik maakte van sirene en zwaailicht, kwam vanaf de Javastraat en ging richting de Kruislaan waar een auto te water was geraakt. De taxi reed vanaf de Schellingwoudebrug, over de Insulindeweg, richting het Muiderpoortstation. Op de kruising reed de taxichauffeur tegen de linkerachterzijde van de politieauto aan. Deze sloeg hierdoor over de kop. De politiemensen raakten niet gewond omdat zij de autogordels droegen. De taxichauffeur is met nekklachten naar een ziekenhuis overgebracht en ter observatie opgenomen. De ongevallendienst heeft een onderzoek ingesteld.

---