Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 27-08-2002
Persberichten districten Heerlen/Kerkrade (RKey; 12.15 u) Dinsdag, 27 augustus 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; autobrand
Afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht omstreeks 04.30 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan het Molenplein in Heerlen. Bleek dat door nog onbekende oorzaak brand was ontstaan aan de voorzijde van een bij een woning geparkeerde auto. Daarbij sloegen de vlammen over op het houtbeslagen gedeelte van de garage van de woning. De auto is aan de gehele voorzijde uitgebrand en ook het houtbeslag van de gevel liep brandschade op. De politie stelt een nader onderzoek in.

Hoensbroek; rijbewijs ingevorderd
De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 34-jarige automobilist uit Hoensbroek. Die wordt ervan verdacht afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht op de Christiaan Quixstraat in Hoensbroek met zijn auto betrokken te zijn geweest bij een aanrijding tegen een boompje / verkeersbord (alleen materiele schade). Bleek dat de automobilist onder invloed zijn auto had bestuurd. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man ruim driemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 1,7 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Hoensbroek; inbraak
Afgelopen maandagmiddag werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Prof. Koopmansstraat in Hoensbroek. Inbrekers zijn maandag via de achterzijde de woning binnengedrongen en hebben de gehele woning doorzocht. Het is nog niet duidelijk wat er is gestolen, dat moet nog allemaal precies worden nagegaan. De politie stelt een nader onderzoek in.

Hoensbroek; brandje
Afgelopen maandagmiddag omstreeks 16.30 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Heisterberg in Hoensbroek. Bleek dat in het trappenhuis van een woningen/appartementencomplex een bank in brand stond. De brandweer heeft het brandje geblust. Doordat er sprake was van flinke rookontwikkeling in het trappenhuis heeft de brandweer de afzuiging verzorgd in het trappenhuis. De politie sluit niet uit dat de in het trappenhuis staande bank is aangestoken.

Kerkrade; in beslag genomen
De politie heeft afgelopen maandagavond op de Patronaatstraat een kleine cross-bromfiets in beslag genomen. De politie zag de bestuurder daarvan, een 16-jarige jongeman uit Kerkrade die avond zonder helm op en zonder voertuigverlichting met hoge snelheid ermee rijden, ondermeer op het trottoir en op de Akerstraat tegen het eenrichtingsverkeer in. De jongeman kon geen bromfietscertificaat en geen verzekeringsbewijs van het voertuig overleggen. De politie maakt terzake alle geconstateerde overtredingen proces-verbaal op tegen de verdachte.

Kerkrade; winkeldieven
Personeel van een winkelbedrijf aan de Roda JC-Ring in Kerkrade betrapte afgelopen maandag middag twee mannen (20/21) uit Kerkrade bij diefstal van electrisch gereedschap. Het gestolen electrisch gereedschap werd teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar/winkelbedrijf. Beide aangehouden verdachten werden overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op tegen beide verdachten. Een verdachte werd na verhoor in vrijheid gesteld en kreeg meteen een dagvaarding mee om binnenkort voor de rechter te verschijnen. De ander, die bij de politie bekend is voor eerder soortgelijk gepleegde delicten (recidive / komt voor op veelplegerslijst) blijft vastzitten en wordt vandaag, dinsdag voorgeleid aan de Rechter Commissaris.