Politie Gelderland-Midden


---
Ede, 27 augustus 2002

Drie misdrijven opgelost

dankzij alerte gedupeerde

Een alerte gedupeerde heeft de politie kunnen helpen bij het terug vinden van zijn gestolen Opel Corsa personenauto. De man zag zijn auto verschillende keren door Ede rijden, waarover hij de politie informeerde en hen ook het signalement van de bestuurder gaf. Dit leidde tot een aanhouding op maandag 19 augustus, waardoor de politie uiteindelijk drie misdrijven heeft kunnen oplossen.

Een 29-jarige man uit Ede bestuurde maandagavond rond 22.00 uur de auto op de Stadspoort. Een - naar later bleek - 25-jarige vrouw uit Ede zat als passagier in de auto. Hoewel aanvankelijk een stopteken werd genegeerd, lukte het de politie toch om de auto op de Dr. Willem Dreeslaan te laten stoppen en de inzittenden aan te houden.

Onderzoek

Uiteindelijk bleek de vrouw niet voor de misdrijven verantwoordelijk gehouden te kunnen worden. Zij is dan ook zo snel mogelijk weer vrij gelaten De man bekende de auto te hebben gestolen vanaf de Keesomstraat in Ede, getankt te hebben zonder te betalen op de A12 (op 18 augustus onder Woudenberg) en een winkeldiefstal op 19 augustus in Ede gepleegd te hebben. De gestolen goederen zijn inmiddels terug naar de gedupeerde supermarkt en de eigenaar van de auto. De politie maakt proces-verbaal op.


- - -
Voor info: Harry Munniksma; 06 - 53228880