Nieuw-Vlaamse Alliantie


Minister weg, probleem niet opgelost (27/08/02)

Minister Aelvoet is tot de conclusie gekomen dat de wapenlevering aan Nepal niet met haar overtuiging strookt. Vrij laat, want anderhalve maand nadat ze zonder enig probleem de beslissing goedkeurde. Zonder een vrije berichtgeving en de druk van de oppositie zou mevrouw Aelvoet geen last gehad hebben van haar overtuiging.

Agalev heeft als partij blijkbaar nog altijd geen last van principes. De groene partij wil zich al te gemakkelijk aan haar verantwoordelijkheid onttrekken. Aelvoet neemt ontslag en verdwijnt in het Vlaams Parlement. Er komt een "maagdelijke" nieuwe minister die niet mee beslist heeft. Enkele groene kamerleden onthouden zich bij de stemming in de Kamer, en klaar is Kees.

De N-VA heeft gisteravond reeds een interpellatieverzoek bij hoogdringendheid en in plenaire zitting ingediend. Voorzitter De Croo moet de Kamer nu onmiddellijk bijeenroepen.

De regering moet zich verantwoorden tegenover de vertegenwoordigers van het volk.

Alle regeringspartijen, ook de partner van Spirit, moeten kleur bekennen. Ook de nieuwe VLD-ers moeten de kans krijgen om zich tegen de regering op te stellen.

Uit berichtgeving en rapporten allerhande blijkt steeds duidelijker dat de wet geschonden is. De geloofwaardigheid van de meerderheidspartijen staat op het spel. Met deze regering is ethiek verder dan ooit weg uit de politiek.

Auteur:
Nieuw-Vlaamse Alliantie
Geert Bourgeois, algemeen voorzitter

Meer informatie:
Contactpersoon: Ben Weyts
Telefoon: 02/219 49 30
Fax: 02/217 35 10
E-post: ben.weyts@n-va.be
Url: www.n-va.be


---