Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 27-08-2002 Mediaberichten 27 augustus (13.15 uur)

Zonder rijbewijs

BLERICK De politie controleerde maandag tegen de avond een 27-jarige automobilist uit Blerick omdat hij geen autogordel droeg. Bij verdere controle bleek de man een ontzegging van de rijbevoegdheid te hebben tot september 2003. Behalve de bekeuring voor het rijden zonder gordel krijgt de man ook een proces-verbaal wegens het rijden in strijd met de ontzegging.

Motorrijder gewond bij aanrijding

GRUBBENVORST Bij een aanrijding tussen een personenauto en een motor, is de 52-jarige motorrijder uit Belfeld gewond geraakt. Het ongeluk gebeurde maandagavond op de Venloseweg waar een 24-jarige automobilist uit Tegelen zijn auto op de wegwilde keren en bij het wegrijden de motor over het hoofd zag. Bij de aanrijding die volgde ging de motorrijder onderuit en is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek hij een botbreuk opgelopen te hebben.

Tasjesdief op heterdaad aangehouden

VENLO Rond middernacht heeft de politie een 21-jarige man uit het Roemeense Neamt aangehouden op verdenking van diefstal van een handtas. Politiemensen zagen de verdachte van de Vleesstraat, via de Kleine Beekstraat de Nieuwstraat in rennen, daarbij achtervolgd door drie mensen, die om de politie riepen. Op de Nieuwstraat kon de politie de man aanhouden, in het bezit van een handtas. Die bleek even tevoren op de Markt te zijn gestolen van een 16-jarige meisje uit Bergen. Zij heeft de tas met inhoud terug. De tas lag op een terrastafeltje waar de eigenaresse ook zat. Op een zeker moment griste de man de tas weg en nam de benen. Na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal is de man dinsdagmiddag weer in vrijheid gesteld.